maandag 9 april 2018

Politie waarschuwt voor malafide webshops

Veel webwinkels hebben hun zaakjes goed op orde en doen er alles aan om hun klant tevreden te houden. Helaas zijn er ook webshops die het wat minder goed met hun klanten voor hebben. De politie waarschuwde onlangs weer voor een aantal webwinkels. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan de politie zeggen dat het malafide webshops betreft. Pas dus op!

Let op: helaas komt het soms voor dat frauduleuze webshops onterecht het Thuiswinkel Waarborg-logo tonen en zelfs certificaatpagina's namaken. Klik daarom altijd op het logo om te controleren of deze doorlinkt naar een officiële certificaatpagina op de website van Thuiswinkel.org. Let hierbij goed op de url, ofwel het webadres, dat in jouw browservenster verschijnt. 

Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting heeft onlangs meldingen gekregen over de volgende webshops:

  • www.kapperdirect.nl

  • www.leontemmink.nl

  • www.pay2d.info

  • www.pay2-d.info

 Volgens de politie worden op deze website goederen aangeboden voor onlogische en niet-realistische prijzen. Er staan geen bedrijfsgegevens vermeld op de website en je kunt alleen contact opnemen middels een contactformulier. We raden je aan om niet bij deze webshops te kopen. 

Lijst met malafide webshops

De politie houdt een lijst bij met malafide webshops, rekening- en telefoonnummers en e-mailadressen. De politie raadt alle handel met deze partijen af.