Webwinkels roepen consumenten op normaal online te winkelen

Categorie
Gepubliceerd op: 16 maart 2020
Bijgewerkt op: 16 februari 2021
Geschreven door
Supermarkt Vrouw 800X400

Nu de regels omtrent corona aangescherpt zijn en de schappen in de supermarkten leger zijn dan normaal, vinden steeds meer consumenten de weg naar de webwinkel. Ook daar wordt gehamsterd. “Stop daarmee”, roept Wijnand Jongen, directeur bij Thuiswinkel.org, op. “Winkel online zoals je normaal ook zult doen. Webwinkels en de logistieke keten staan onder druk. Als iedereen zich normaal gedraagt, dan is er niets aan de hand.”

Webwinkels nemen maatregelen

Steeds meer webwinkels nemen maatregelen. Coolblue heeft eerder de prijzen al omhoog gegooid, en sluit nu ook fysieke winkels om de online aankopen te kunnen leveren. Online supermarkten stellen een hamsterlimiet in of nemen tijdelijk geen nieuwe orders aan. Ook vanuit de online drogisterijbranche komen meldingen over extreme drukte en vertraging in de levering. Alle producten, van hygiëneartikelen tot vitamines, lopen daar hard. Leveranciers hebben ook vertragingen en producten raken uitverkocht.

“Niemand heeft honderd rollen wc-papier nodig, dus koop die dan ook niet. In een fysieke winkel is het misschien lastig controleren, maar online kun je een limiet zetten op het aantal te bestellen artikelen”, geeft Wijnand Jongen aan. “Webwinkels kunnen consumenten ook oproepen om rekening te houden met anderen. ”

Pakketbezorgers leveren nog

Post- en pakketbezorgers blijven (voorlopig) leveren, maar nemen wel veiligheidsmaatregelen. Zo geven ze de pakketten niet meer fysiek aan en worden boodschappen geleverd tot de deur en niet meer tot in de keuken. “We realiseren ons dat de druk in de keten op dit moment erg hoog is. We zijn blij met alle harde werkers in de logistieke keten. Zij zorgen ervoor dat de Nederlandse consument zijn pakketjes blijven ontvangen. We rekenen op de coulance van de burger wanneer pakketjes door overmacht later aankomen dan normaal”, geeft Wijnand Jongen aan.

*Zijn er vragen naar aanleiding van dit artikel, dan kun je contact opnemen met Martijn Hos, directeur beleid en belangen, via martijnhos@thuiswinkel.org.

Deel dit nieuwsartikel