Thuiswinkel.org gaat internationaal met Shopping Secure

Gepubliceerd op: 13 oktober 2022
Bijgewerkt op: 13 oktober 2022
Geschreven door
Shopping Secure NB

Om de Nederlandse e-commercesector ook in Europa een boost te geven, certificeert Thuiswinkel.org ook Nederlandse webwinkels die over de grens verkopen. Met Shopping Secure, het internationale zusje van Thuiswinkel Waarborg, certificeren we webwinkels in 12 landen op basis van relevante Europese wetgeving.

“Met Shopping Secure zorgen we dat internationaal verkopende webwinkels ook voldoen aan lokale e-commerce wet- en regelgeving in maar liefst 12 Europese landen. Onze website is vertaald, waardoor consumenten in hun eigen taal kunnen lezen waar de certificering voor staat”, vertelt Marlene ten Ham.

Een van de webwinkels die zich in alle landen heeft laten certificeren, is vidaXL. “Wij zijn heel tevreden met de certificering in alle 12 landen. Door de uitgebreide certificering weten we nu zeker dat we voldoen aan alle lokale wet- en regelgeving. Zo weten ook buitenlandse consumenten dat ze veilig en vertrouwd bij ons kunnen shoppen,” zegt Frank Haenen, webshopmanager bij vidaXL.

Certificering op basis van Europees recht

Om het Shopping Secure-keurmerk te mogen voeren, doorlopen online retailers een certificering die door een onafhankelijke partner wordt uitgevoerd op basis van de Europese wet- en regelgeving. Deze Europese juridisch toetsing is een aanvulling op de certificering die leden van Thuiswinkel.org doorlopen voor de Nederlandse markt, en waarbij webwinkels ook worden gescand op beveiligingslekken en een financiële monitoring doorlopen. Op deze manier worden webwinkels zowel voor hun Nederlandse webshop als voor hun buitenlandse shop(s) gecertificeerd.

Klachtenbemiddeling en vertrouwen

Shopping Secure, de vrije vertaling van het Thuiswinkel Waarborg, heeft een internationaal karakter en de certificaten zijn dan ook vertaald naar de taal van het land waar het keurmerk getoond mag worden. Zo kunnen consumenten in hun eigen taal lezen waar het keurmerk voor staat. Daarnaast kunnen consumenten een klacht indienen in de taal van het land, waarbij ze Engelstalige klachtenbemiddeling krijgen.

“Met deze certificering zetten we een volgende stap in het veiliger maken van het (internationale) online landschap”, aldus Ten Ham.

Deel dit nieuwsartikel