Politie waarschuwt voor malafide webshops

Categorie
Gepubliceerd op: 24 november 2021
Bijgewerkt op: 20 februari 2024
Geschreven door
Fraude & Veiligheid Hacker Van Bovenaf 800X400

Veel webwinkels hebben hun zaakjes goed op orde en doen er alles aan om hun klant tevreden te houden. Helaas zijn er ook webshops die het wat minder goed met hun klanten voor hebben. De politie waarschuwde onlangs weer voor een aantal webwinkels. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan de politie zeggen dat het malafide webshops betreft. Pas dus op!

Let op: helaas komt het soms voor dat frauduleuze webshops onterecht het Thuiswinkel Waarborg-logo tonen en zelfs certificaatpagina's namaken. Klik daarom altijd op het logo om te controleren of deze doorlinkt naar een officiële certificaatpagina op de website van Thuiswinkel.org. Let hierbij goed op de url, ofwel het webadres, dat in jouw browservenster verschijnt. 

het LMIO (Landelijk Meldpunt Internet Oplichting) heeft onlangs meldingen gekregen over de volgende webshops:

  • fitsport-winkel.com
  • online-droomhuis.com
  • keukenbaron24.com

Deze websites zijn onder andere vanwege de volgende redenen verdacht:

  • Er wordt meerdere malen gebruikgemaakt van dezelfde layout en enkel de URL is anders van deze websites.
  • Veel websites zijn via de Google Translate-functie samengesteld.
  • Op elke websites worden er goederen aangeboden voor onlogische en niet reële prijzen.
  • Het is op veel site alleen mogelijk om via een contactformulier in contact te komen met de verkoper achter de website en de bedrijfsgegevens worden niet vermeld op de website.
  • De URL van verschillende websites doet vermoeden dat er andere producten en/of diensten worden aangeboden, terwijl het in deze gevallen om kleding, schoenen en mode accessoires betreffen.
  • Bij een enkele website wordt gebruikgemaakt van het Thuiswinkel Waarborg-logo, terwijl de website niet aangesloten is.

We raden je daarom aan om niet bij deze webshops te kopen. Ons advies is ook om bij twijfel nooit vooruit te betalen.

Ben je niet zeker? Heb je vragen?

Lees deze uitgebreide lijst met tips of neem dan contact met ons op via klachten@thuiswinkel.org.


Lijst met malafide webshops

De politie houdt een lijst bij met malafide webshops, rekening- en telefoonnummers en e-mailadressen. De politie raadt alle handel met deze partijen af. Mocht je twijfelen, dan kun je op de website van de politie ook verkopersgegevens controleren.

Om je zo goed mogelijk op de hoogte te brengen van malafide webshops plaatsen we bij actueel waarschuwingen. Deze waarschuwingen dienen om je te helpen veilig online te shoppen en om niet in aanmerking te komen met vormen van oplichting.

Deel dit nieuwsartikel