Online bloemisten en cadeauwinkels zien enorme stijging in aankopen

Categorie
Gepubliceerd op: 3 april 2020
Bijgewerkt op: 16 februari 2021
Geschreven door
Winkels Bloemen Bos 2 800X400

Nu mensen elkaar fysiek niet kunnen zien, worden er veel meer bloemen en cadeautjes bezorgd. Verschillende online bloemenzaken hebben hun aantal orders zien verviervoudigen en bezorgen al bijna drie weken dagelijks volumes die normaal alleen tijdens Valentijnsdag of Moederdag worden verwerkt. “Online bloemen- en cadeauwinkels werken op topcapaciteit om alle bestellingen thuis af te leveren. Mooi zijn initiatieven waar mensen uit andere sectoren de helpende hand toesteken. Mensen willen toch laten weten dat ze aan elkaar denken. Een bloemetje, ballon of cadeautje is snel verstuurd en geeft mensen die thuis zitten een beter gevoel. Het is mooi om te zien dat mensen elkaar zo steunen en fijn te constateren dat veel mensen begrip kunnen opbrengen wanneer een bloemetje of cadeau wat later wordt thuisgebracht”, zegt Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org.

Enkele online bloemenzaken geven aan nu vier keer hun normale weekomzet te halen. Volgens hen is er voldoende voorraad, maar soms is het lastig om de bestellingen op tijd bij de klanten in huis te krijgen. “Sommige online bloemen- en cadeauwinkels zetten restaurantpersoneel en -busjes in om de bloemen vanuit de fysieke bloemist thuis te bezorgen. Een mooi initiatief, want zo kun je elkaar door verschillende branches heen helpen. Van alle kanten worden ‘nieuwe’ medewerkers ingezet, wat zorgt voor enorme saamhorigheid om het leven thuis mogelijk en aangenaam te houden”, vertelt Wijnand Jongen.

Sommige bestellingen vertraagd

Vanwege de topdrukte bij online bloemen- en cadeauwinkels is ‘vandaag besteld, morgen in huis’ soms aangepast naar ‘levering binnen twee tot vier dagen’. Doordat bloemen soms later geleverd worden, is de klantenservice bij een aantal online partijen inmiddels overbelast, niet in de laatste plaats omdat deze medewerkers soms worden ingezet bij het inpakken van bloemen en cadeaus. “Webwinkels doen hun uiterste best om de bloemen en cadeautjes zo snel mogelijk te bezorgen. Gelukkig zijn veel mensen thuis, waardoor de bloemen wel vaak meteen aangenomen kunnen worden. Maar verse bloemen afleveren vraagt nu eenmaal een ander logistiek proces dan een doosje bonbons dat door de brievenbus past. Hoewel we snappen dat het fijn is als bloemen de volgende dag bezorgd kunnen worden, hopen we dat mensen begrijpen dat de druk bij bloemen- en cadeauwebwinkels nu extra hoog is en naar verwachting hoog zal blijven in de komende drie weken”, aldus Wijnand Jongen. “Soms kunnen bloemen of cadeautjes dus een paar dagen later komen. We rekenen daarbij op ieders begrip.”

Deel dit nieuwsartikel