Malafide websites medicalplanet.net; budgethardware.net; laptopdiscount.net; netwerkplanet.com

Categorie
Gepubliceerd op: 26 november 2021
Bijgewerkt op: 26 november 2021
Geschreven door
Laptop 800 X 400 (1) (1)

Via het LMIO (Landelijk Meldpunt Internet Oplichting) hebben wij een melding gekregen over de websites: medicalplanet.net; budgethardware.net; laptopdiscount.net; netwerkplanet.com.

De websites zijn géén lid van Thuiswinkel.org en gebruiken onterecht het Thuiswinkel Waarborg-logo. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over meerdere malafide websites. 

Dit is gebleken uit:

 • Uit alle aangiftes komt naar voren dat klanten betalen voor een product, maar nooit iets geleverd hebben gekregen.
 • Bovengenoemde webwinkels zijn aan elkaar gelinkt.
 • Al deze websites maken misbruik van de logo’s van Thuiswinkel Waarborg, Webshop Keurmerk en ICT Waarborg.
 • Geen registratie bij de Kamer van Koophandel.
 • Ze geven hoge korting bij betaling in cryptomunten, wat erg ongebruikelijk is.

Ons advies: bij twijfel nooit vooruitbetalen.

De websites medicalplanet.net; budgethardware.net; laptopdiscount.net; netwerkplanet.com staan inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de websites.

Hoe kun je betrouwbare webshops onderscheiden van nep-shops?

Shop verstandig, check het online keurmerk Thuiswinkel Waarborg. Je kunt op twee manieren eenvoudig controleren of een webwinkel werkelijk lid is van Thuiswinkel.org en je dus veilig kunt shoppen: 

 1. Zoek de webwinkel op in onze ledenlijst
 2. Klik op het Thuiswinkel Waarborg-logo dat op de webwinkel wordt getoond. Onderstaande logo's moet leiden naar de officiële Thuiswinkel Waarborg certificaatpagina.

Helaas komt het soms voor dat partijen onterecht het Thuiswinkel Waarborg-logo tonen en zelfs certificaatpagina's namaken. Klik daarom altijd op het logo om te controleren of deze doorlinkt naar een officiële certificaatpagina op de website van Thuiswinkel.org. Echte certificaten herken je aan twee punten:

 1. Er is een groen slot zichtbaar in de adresbalk met de tekst: "Thuiswinkel.org (Nederlandse Thuiswinkel Organisatie) [NL]"
 2. Het webadres van de certificaatpagina (url) heeft deze volgorde: https://www.thuiswinkel.org/leden/'naamvanlid'/certificaat

Voorbeeld van een correcte URL van een certificaat: 

 • Klopt alles? Dan weet je zeker dat je veilig bij een Thuiswinkel Waarborg webwinkel te maken hebt. Veel plezier met winkelen!
 • Klopt het niet 100%? Dan kun je met een malafide partij te maken hebben. Betaal bij twijfel nooit vooraf (ook niet met iDEAL).

Ben je niet zeker? Heb je vragen?

Lees deze uitgebreide lijst met tips of neem dan contact met ons op via klachten@thuiswinkel.org.

Deel dit nieuwsartikel