Malafide website wolkyshoesusa.com en johanwalker.com

Categorie
Gepubliceerd op: 4 mei 2023
Bijgewerkt op: 1 september 2023
Waarschuwing

Wolkyshoesusa.com en johanwalker.com zijn géén leden van Thuiswinkel.org. De webshops kunnen mogelijk malafide partijen zijn. Deze webshops zijn geen onderdeel van www.wolkyshop.com.

Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting van de Politie heeft meldingen ontvangen over de webwinkel:
johanwalker.com

Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dit is onder meer gebleken uit de volgende bevindingen:

 • Op de website wordt geen Kamer van Koophandel nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht
 • Op de website wordt geen btw-nummer vermeld
 • Op de website wordt geen geldig bezoek- en postadres genoemd
 • Op de website worden producten verkocht die onder de marktwaarde zijn geprijsd, te mooi om waar te zijn
 • Op de website worden meerdere talen door elkaar gebruikt, terwijl de webwinkel zich op Nederland richt
 • De website is zeer recent geregistreerd, maar suggereert al langer te bestaan
De website staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

Hoe kun je betrouwbare webshops onderscheiden van nep-shops?

Shop verstandig, check het online keurmerk Thuiswinkel Waarborg. Je kunt op twee manieren eenvoudig controleren of een webwinkel werkelijk lid is van Thuiswinkel.org en je dus veilig kunt shoppen: 

 1. Zoek de webwinkel op in onze ledenlijst
 2. Klik op het Thuiswinkel Waarborg-logo dat op de webwinkel wordt getoond. Onderstaande logo's moet leiden naar de officiële Thuiswinkel Waarborg certificaatpagina.

Helaas komt het soms voor dat partijen onterecht het Thuiswinkel Waarborg-logo tonen en zelfs certificaatpagina's namaken. Klik daarom altijd op het logo om te controleren of deze doorlinkt naar een officiële certificaatpagina op de website van Thuiswinkel.org. Echte certificaten herken je aan twee punten:

 1. Er is een groen slot zichtbaar in de adresbalk met de tekst: "Thuiswinkel.org (Nederlandse Thuiswinkel Organisatie) [NL]"
 2. Het webadres van de certificaatpagina (url) heeft deze volgorde: https://www.thuiswinkel.org/leden/'naamvanlid'/certificaat

Voorbeeld van een correcte URL van een certificaat: 

 • Klopt alles? Dan weet je zeker dat je veilig bij een Thuiswinkel Waarborg webwinkel te maken hebt. Veel plezier met winkelen!
 • Klopt het niet 100%? Dan kun je met een malafide partij te maken hebben. Betaal bij twijfel nooit vooraf (ook niet met iDEAL).

Gebruik de ScamCheck

Met de ScamCheck kun je checken hoe groot de kans is dat een website onveilig is. ScamCheck werkt samen met consumenten en ondernemers. Iedereen kan informatie aandragen over de (on)betrouwbaarheid van een website. Hiervoor wordt input gebruikt van onder andere Nederlandse partijen zoals Thuiswinkel.org, Kamer van Koophandel en internationale partijen als Trustpilot (voor reviews), Quad9 (malware), ScamAdviser (scams) en Netsweeper (o.a. phishing).

Daarnaast worden technische controles gedaan, zoals de oprichtingsdatum van een website en de domeinnaam. Dat geeft een eindresultaat op basis waarvan ScamCheck aangeeft hoe groot de kans is dat het om een veilige of onveilige website gaat.

Doe de ScamCheck

Ben je niet zeker? Heb je vragen?

Lees deze uitgebreide lijst met tips of neem dan contact met ons op via klachten@thuiswinkel.org.

Deel dit nieuwsartikel