Corona en online winkelen

Gepubliceerd op: 22 maart 2020
Bijgewerkt op: 10 september 2021
Stay At Home

Nu veel mensen zoveel mogelijk thuis zijn en werken, bestellen zij hun spullen massaal online. Vanwege de hygiënemaatregelen en de toegenomen drukte bij de webwinkels, distributiecentra en vervoerders verloopt het online winkelen niet in alle gevallen zoals je gewend bent. Je kunt het vanachter je laptop natuurlijk niet zien, maar door deze groei bezorgen we momenteel ruim 1,5 miljoen pakketjes per dag! Daarom vragen we om je begrip. 

Sterke groei in online bestellingen

Afgelopen maand hebben we onderstaand spotje via verschillende kanalen naar buiten gebracht. Misschien heb je het wel gezien op televisie, social media of via NPO Start.

Please to watch this video.

(Lees het transcript)

Bedankt voor je begrip! 

Uit onderzoek van Thuiswinkel.org en Ruigrok NetPanel bleek al dat 80% van de consumenten er begrip voor heeft als een pakketje wat later aankomt. “Maar die andere 20% willen we ook bereiken", zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. "Sommige van onze leden geven aan dat hun klantenservice veel vragen krijgt over de status van bestellingen. Met deze campagne hopen we die vragen te beantwoorden en zo de druk te verlichten."

Waarom wordt een pakketje later bezorgd?

Er zijn verschillende redenen waarom een pakketje later wordt bezorgd dan normaal. Webwinkels en vervoerders houden zich aan de geldende hygiënevoorschriften, waardoor zij er mogelijk langer over doen om hun werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast worden er momenteel ontzettend veel pakketjes online besteld. Maar liefst 1,5 miljoen per dag! Dat is een behoorlijke piek, vergelijkbaar met die rond de feestdagen. Webwinkels en vervoerders doen er alles aan om die pakketjes op tijd te leveren, maar je kunt je voorstellen dat bij vrachtwagens geldt: vol = vol. Soms kan jouw bestelling dus helaas niet direct mee in de vrachtwagen. En daardoor wordt het ook iets later geleverd.

Druk op de klantenservice is hoog

Over die 1,5 miljoen pakketjes worden natuurlijk ook veel meer vragen gesteld dan normaal. We zien dat een aantal webshops zelfs extra personeel aanneemt om dit te verwerken. Webwinkels informeren hun klanten doorgaans goed over via welk kanaal je ze het beste kunt bereiken. Nemen ze de telefoon niet op? Stuur dan een e-mail of vul een contactformulier in. Kom je er echt niet uit? Meld je dan bij ons, via ons klachtenformulier.

Kan ik bij webwinkels blijven bestellen? Ja!

Ja, je kunt bij webwinkels blijven bestellen en pakketjes worden nog steeds afgeleverd aan de deur. Webwinkels en vervoerders nemen daarbij hun eigen maatregelen om pakketjes veilig af te kunnen leveren. En ja je kunt ook nog steeds je bestelling retour sturen. Nog meer weten?

Ga naar de veelgestelde vragen

Deel dit nieuwsartikel