We snappen heel goed dat je niet met dit soort dingen bezig wilt zijn als je online aan het shoppen bent. Daarom certificeren wij webwinkels. Zodat jij kunt doen wat je het liefste doet: onbezorgd winkelen.

Veilig online winkelen is heel belangrijk. Niet alleen kan een frauduleuze webwinkel er met je geld vandoor gaan, ze hebben vaak ook nog eens al je gegevens en naar het pakketje kun je fluiten. Er zijn een aantal manieren om uit te zoeken of je met een betrouwbare partij te maken hebt. Een van die manieren is om te checken of de webwinkel is aangesloten bij een webwinkelkeurmerk. Maar wist je dat er grote verschillen zitten tussen online keurmerken? 

Verschil in kwaliteit van webwinkelkeurmerken  

Meer dan driekwart van de consumenten denkt dat (webwinkel)keurmerken worden gecontroleerd (83%), dat ze zelfs door een onafhankelijke instantie worden gecontroleerd (78%) en dat zij door een brancheorganisatie worden uitgegeven (74%). In het webwinkelkeurmerklandschap liggen de feiten anders. Er is naast het Thuiswinkel Waarborg geen enkel webwinkelkeurmerk dat voldoet aan deze verwachtingen van consumenten. Zo zijn sommige online keurmerken te koop zónder dat de webwinkel wordt gecheckt.

Thuiswinkel Waarborg: veilig online shoppen

Keurmerk Thuiswinkel WaarborgBij Thuiswinkel Waarborg ligt dat anders. Niet iedereen kan zomaar lid worden van Thuiswinkel.org. Thuiswinkel Waarborg staat voor veilig en betrouwbaar online shoppen, dus onze leden moeten zich aan wet- en regelgeving houden. Daarom doorlopen onze leden een (streng) certificeringstraject en worden ze elk jaar gehercertificeerd.

Het certificeringstraject bestaat uit drie onderdelen:

  1. een juridische toets
  2. financiële monitoring
  3. een veiligheidsscan.

Daarnaast zijn onze algemene voorwaarden afgestemd met de Consumentenbond en is er een onafhankelijke geschillencommissie en klachtenbemiddeling voor consumenten en webwinkeliers. 

Check de 10 zekerheden van Thuiswinkel Waarborg!

Wil je weten
welke webshops lid zijn?

In onze ledenlijst vind je welke webwinkels lid zijn bij Thuiswinkel.org. 

Ga naar de ledenlijst