Somnox

Lid logo

Gecontroleerde contactgegevens

Telefoonnummer
KvK
KvK 67150179
Vestigingsadres
Stationsplein 45, C1.061
3013 AK Rotterdam
Nederland

certificaat

Informatie

Somnox is opgericht in 2016 door Julian, Wouter, Stijn en Job, vier studenten van de TU Delft. Geïnspireerd door zachte robotica, begonnen we na te denken over manieren waarop robots problemen konden oplossen en het leven gemakkelijker konden maken. Binnen persoonlijke kringen ondervonden wij slaapproblemen bij vrienden en familie. Voor een oplossing voor deze problemen zijn medicijnen vaak de eerste stap. Hoewel medicijnen effectief kunnen zijn om je te laten slapen, krijg je niet de kwaliteit van slaap die je nodig hebt om je lichaam en geest te herstellen en weer energie te geven.

Zo ontstond Somnox, een startup die zich richt op het ontwerpen & produceren van zachte, robotische technologie voor gezondheid en welzijn. Ons eerste product is de Somnox Slaaprobot; een zachte robot die mensen helpt sneller in slaap te vallen, langer door te slapen en frisser wakker te worden door de ademhaling van de gebruiker te vertragen, rustgevende geluiden af te spelen en door geborgenheid te bieden. Wij richten ons op consumenten met stress-gerelateerde slapeloosheid die slaapmedicatie willen vermijden en consumenten die zich 's nachts zorgen maken en dus niet in slaap kunnen vallen. Naast de B2C doelgroep, richten wij ons ook op B2B. Zo kunnen wij voor enkele zakelijke markten ook een uitkomst bieden, zoals voor hotels, zorginstellingen en de luchtvaartindustrie.

In de ontwikkelfase zijn we opzoek gegaan naar een partner die dezelfde visie met ons deelde. Hierin vonden wij succes bij Koninklijk Auping. Auping ondersteunt Somnox bij onderzoek en productontwikkeling en beide partijen voorzien elkaar van kennis en input. Na het afronden van de eerste prototypen, het bouwen van 10 Slaaprobots en het succesvol voltooien van onze laatste testronde, zijn we een Crowdfunding campagne begonnen. We hebben een Kickstarter gelanceerd die meer dan 200% (200K) opbracht in 30 dagen.

Inmiddels is Somnox met 20 personen hard onderweg om zoveel mogelijk mensen op een natuurlijke wijze beter te laten slapen. In maart/ april 2019 wordt de Slaaprobot wereldwijd gelanceerd in meer dan 20+ landen, waarbij Nederland, Duitsland en The States de koplopers zijn. De Slaaprobot gaat zowel online (Somnox Webshop, bol.com, Amazon) als offline (Medipoint, Auping Plaza’s, Bijenkorf) verkrijgbaar zijn. Wat betreft de Marketing Mix, is promotie ons sterkste element. Omdat we de eerste Slaaprobot ter wereld lanceren, heeft ons product enorme publiciteit gegenereerd bij de grootste media namen, zowel nationaal als Internationaal.