Brain balance

Lid logo

Gecontroleerde contactgegevens

Telefoonnummer
KvK
KvK 80973469
Vestigingsadres
Theodoor colenbranderhof 3
3059LS Rotterdam
Nederland

certificaat

Informatie

WAT IS BRAIN BALANCE?

In het leven draait alles om het bewaken van balans. Bijvoorbeeld tussen werk en privé. Of tussen ontspanning en inspanning. Raakt deze balans verstoord, dan ondervind je hiervan vroeg of laat de negatieve gevolgen. Je zit geestelijk en lichamelijk niet lekker in je vel, loopt jezelf voorbij, hebt weinig energie, voelt je soms neerslachtig of depressief en krijgt uiteindelijk een burn-out. Herkenbaar?

Vaak adviseren huisartsen en psychologen in dit geval om een poosje rustig aan te doen. Helaas is dit geen structurele oplossing. De disbalans die je op dit moment misschien ervaart in je leven, begint namelijk in de hersenen. Brain Balance staat voor het veranderen van je brein, waardoor je ook je mindset, gewoontes en gedragspatronen kunt verbeteren. Zo kun je door Brain Balance steeds meer het leven van je dromen gaan leven.

HERSENGEBIEDEN: WERKING EN FUNCTIES
Dit is hoe het werkt. Je hersenen bestaan uit verschillende gebieden, die in de loop van de evolutie als het ware op elkaar zijn gebouwd. Het oudste hersengebied is het reptielenbrein, ook wel oerbrein genoemd. Dit breingedeelte stuurt vitale lichaamsfuncties zoals ademhaling aan en reageert instinctief en automatisch. Hierboven bevindt zich het limbisch brein, dat emoties en gevoelens reguleert en pijn en confrontatie probeert te vermijden.

Samen zijn deze twee hersengebieden de belangrijkste drijfveren van je onbewuste systeem. Daarnaast zijn er de evolutionair gezien jongere breingedeelten. Deze zijn verantwoordelijk voor je bewuste systeem. De neocortex verzorgt ratio en logisch nadenken, terwijl de prefrontale cortex je dagelijks helpt bij beslissen en plannen. Een balans tussen deze bewuste en onbewuste systemen is nodig om in jouw leven prettig en optimaal te functioneren.