Retulp

Lid logo

Gecontroleerde contactgegevens

Telefoonnummer
KvK
KvK 73410608
Vestigingsadres
Vlijtseweg 130
7317AK Apeldoorn
Nederland

certificaat

Informatie

Retulp

Schone oceanen en drinkwater voor iedereen

Retulp wil dat mensen zich bewust zijn van het milieu en actief single-use plastics verminderen en dat iedereen over de hele wereld toegang heeft tot veilig drinkwater. Onze missie is in 2 woorden samen te vatten: Mission Indisposable. We zijn op missie om de afvalbakken leger te maken. Recycling biedt een beetje oplossing, statiegeld is beter maar voorkomen is de echte oplossing. Reuse, Reduce, Retulp: de toekomst is herbruikbaar. Daarom is Retulp niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor een ander en de planeet.

VOOR JEZELF – een handige herbruikbare fles of lunchzak

Retulp is een Nederlandse Social Enterprise die mensen met mooie handige drink- & lunchware wil verleiden om geen wegwerp bekertjes, flesjes en zakjes meer te gebruiken. Door Retulp bekers en lunchtassen te gebruiken zorg je ervoor dat de enorme berg aan plastic afval niet nog groter wordt. Lets just cancel single use plastic. Okay?

VOOR EEN ANDER – drinkwater donatie

Bij aankoop van een Retulp fles zorg je er voor dat er iemand elders met je meedrinkt. Sinds 2015 heeft Retulp er voor gezorgd dat er ruim 200 miljoen liter schoon drinkwater is gedoneerd aan mensen in Afrika en Indonesië. De donaties worden onder controle van Aqua for All geïnvesteerd in waterprojecten die worden uitgevoerd door: Amref Flying Doctors, Het Rode Kruis, Simavi en World Vision.

VOOR DE PLANEET – no excuse for single use

Behalve voor jezelf, een ander zijn onze flessen natuurlijk voor goed voor de planeet. De enige manier om de al maar toenemende berg wegwerp flesjes, bekertjes en blikjes echt tegen te gaan is om je eigen hervulbare fles te gebruiken. Voorkomen is veel en veel beter dan recyclen. Retulp is Business Supporter van het Wereld Natuur Fonds. Met onze support zet WWF zich in voor een plasticvrije zee.