Wat doet Thuiswinkel.org?

Er zijn wel duizenden webwinkels en elke week komen er nog meer bij. We kunnen ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar kun je wel en niet veilig shoppen, waar moet je op letten bij een online aankoop en is het eigenlijk wel duurzaam? Wij zijn Thuiswinkel.org en wij helpen jou de beste online keuzes te maken.

Waar en hoe kun je veilig online shoppen?

Je kent ons vast van het Thuiswinkel Waarborg-logo, het rood-groene huisje dat je op meer dan 2.000 webwinkels kunt vinden. Als je op het logo klikt, zie je een uniek certificaat. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare partij te maken hebt en veilig je online bestelling kunt doen. 100% zeker zijn? Check dan onze ledenlijst.

Webwinkels mogen ons logo namelijk alleen tonen als ze de certificering succesvol hebben afgerond. Ze doorlopen daarbij drie stappen:

  1. Juridische check waarin wordt gecontroleerd of de webwinkel zich netjes aan alle wet- en regelgeving houdt.
  2. Veiligheidsscan waarin de webwinkel wordt gescand op beveiligingslekken.
  3. Financiële toetsing om te controleren of de webwinkel wel aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

Je ziet dat wij onze rol serieus nemen. Als je bij een van onze leden een online aankoop doet, weet je dus zeker dat het goed geregeld is. En heb je toch een klacht? Laat het ons vooral weten, dan pakken we dat op met de webwinkel.

Duurzaam online winkelen

Jij ziet ze vast ook door je straat rijden, al die pakketbezorgers. Ben je daarom bang dat online bestellen niet duurzaam is? Maak je geen zorgen, online bestellen is een van de duurzaamste koopmethoden. Dat komt omdat busjes goed en efficiënt gevuld worden. Wil je hier meer over weten? Klik eens door onze website, en we laten je graag zien hoe je online shoppen nog duurzamer kunt maken. 

De onafhankelijke reviews van Thuiswinkel Waarborg

Wil je weten wat andere klanten over de webshop te zeggen hebben? Lees dan de Thuiswinkel Reviews. Deze reviews zijn onafhankelijk en worden alleen gegeven door échte klanten van de webwinkel.

Jouw rechten en plichten als consument 

Als online koper heb je rechten, bijvoorbeeld het recht op veertien dagen bedenktijd voordat je besluit het pakketje te houden. Wij informeren je graag over jouw rechten als online shopper. 

Thuiswinkel.org is meer dan een keurmerk

Je kunt ons ook kennen van onze optredens in de media. Door de grote groep diverse leden die bij ons aangesloten is, onze kennis van de online sector en onze goede contacten in Den Haag en Brussel, zijn wij een veelgevraagd gesprekspartner. We zijn regelmatig te zien bij Kassa of Radar of in het journaal met de nieuwste cijfers rond online verkopen.

Wij zijn er voor de hele e-commercemarkt. Voor jou als consument, voor webwinkeleigenaren en voor vervoerders.