Week van de Digitale Ethiek

Categorie
Gepubliceerd op: 24 januari 2022
Bijgewerkt op: 24 januari 2022
Geschreven door
Fraude & Veiligheid Hacker Met Mobiele Telefoon 800X400

Van 24 januari tot en met 28 januari 2022 is het de Week van de Digitale Ethiek. Digitale ethiek betekent op een veilige en fatsoenlijke manier omgaan met gegevens via internet, zoals e-mailadressen, bankrekeningnummers of huisadressen. Daarnaast houdt digitale ethiek in dat gegevens goed worden beschermd en dat bedrijven niet zomaar om gegevens vragen die ze niet nodig hebben. Deze week gaat dus over het beschermen van uw persoonlijke gegevens op internet.

Veiligheid is een belangrijk thema voor webwinkels en hun klanten, zeker als het om persoonsgegevens gaat. Thuiswinkel.org certificeert haar leden op meerdere punten met betrekking tot privacy. We controleren bijvoorbeeld of de website goed beveiligd is met bijvoorbeeld een SSL-certificaat en we controleren of de webshop uitlegt in een privacyverklaring welke persoonsgegevens worden verzameld en waarvoor deze worden gebruikt. Zo gaan onze leden zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. Wil je weten welke webwinkels het goed geregeld hebben? 

Ga naar de ledenlijst

Doe je updates

Je kunt ook zelf veel doen om je gegevens veilig te houden. Denk aan het doen van updates. Al via één slim apparaat kunnen internetcriminelen digitaal bij je inbreken. Om je slimme apparaten en je data te beschermen, moet je updates uitvoeren. Hoe doe je dat? En wat gebeurt er als je dat niet doet en hackers bij je inbreken? In de Doe je Updates-campagne laat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dit zien.

Updates voorkomen dat internetcriminelen bij je inbreken. Daarom is het belangrijk regelmatig te checken of er nog updates voor slimme apparaten klaarstaan. Veel slimme apparaten worden niet automatisch geüpdatet. Ook krijg je niet altijd een melding als er een update klaarstaat. Door al je slimme apparaten te updaten, beveilig je je apparaten, je netwerk en de bestanden en foto’s die in het netwerk te vinden zijn.

De Update-Check op doejeupdates.nl helpt je om slimme apparaten snel en makkelijk te updaten. Je maakt een overzicht met alle apparaten in huis. Daarna verteld de Update-Check je stap voor stap hoe je elk slim apparaat kunt updaten. Voorkom een hack, doe de Update-Check.

Doe de Update-Check

Deel dit nieuwsartikel