Oplichtingstruc namens Zalando: betalingsherinnering in valse e-mail

Categorie
Gepubliceerd op: 14 oktober 2021
Bijgewerkt op: 14 oktober 2021
Geschreven door
Fraude & Veiligheid Toetsenbord Met Slotje En Creditcard Pas 800X400

In deze poging tot oplichting krijg je uit naam van het – overigens écht bestaande – 'Centraal Invorderings Bureau' een betalingsherinnering in de mail met betrekking tot een onbetaalde factuur van Zalando. Zowel Zalando als het CIB hebben hier echter niets mee te maken. Wat is er dan wel aan de hand?

Het lijkt in de mail te gaan om een kopie van een authentieke mail van het Centraal Invorderings Bureau. De mail is behoorlijk gedetailleerd: er wordt een factuurnummer genoemd, evenals een dossiernummer en details omtrent de factuur- en vervaldatum. De onderwerpregel van de mail luidt als volgt: 'Aanmaning dossier 90979659 inzake Zalando Payments'. 

Ook bevat de mail talloze verwijzingen naar de échte website van het CIB en is ook het genoemde rekeningnummer NL84 RABO 0144 6600 75 echt van het CIB: nóg een reden om aan te nemen dat het hier gaat om een kopie van een authentieke mail waarop door de oplichters simpelweg enkele details zijn gewijzigd.

Oproep

Doorgaans worden dergelijke valse mails over een periode van meerdere dagen verstuurd naar meerdere ontvangers, en de domeinnamen kunnen per mail weer wisselen. Krijg jij één dezer dagen een vergelijkbare mail met daarin een werkende link? Dan horen we graag van je, en wel op het e-mailadres valse-email@avrotros.nl.

Lees alle informatie over deze oplichtingstruc via Opgelicht?!

Deel dit nieuwsartikel