Maak van Blue Monday een Green Monday

Categorie
Gepubliceerd op: 17 januari 2022
Bijgewerkt op: 17 januari 2022
Geschreven door
Duurzaamheid Boom 800 X 400

Op 17 januari is het Blue Monday, zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar. Toch is er een manier om deze ‘blauwe maandag’ om te zetten en er wat positiefs van te maken. Zet deze dag een stapje extra en zet je in voor het milieu, maak er een leuke challenge van en neem je klanten, collega’s of vrienden mee. Wij geven je een aantal tips om van jouw Blue Monday een Green Monday te maken.

1. Blokje om

Maak een wandeling in de natuur of ga een blokje om. Door te wandelen ontspan je en word je sterker. Zet je extra in voor het milieu en neem een vuilniszak mee. Ga zwerfafval tegen en ruim op wat je tegen komt. Met de huidige mondkapjesplicht vrezen Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation dat het probleem van ‘zwerfkapjes’ alleen maar groter zal worden. Maak er een leuke challenge of bingo van, wie van je collega’s verzamelt de meeste mondkapjes?

2. Tweedekansjes

Veel webshops bieden al tweedehands of tweedekans producten aan, zo geven ze een retour of een gebruikt product een tweede leven. Breng deze producten onder de aandacht, maar probeer zelf ook te kijken naar je aankopen. Staat er iets op je wensenlijstje om aan te schaffen? Kijk eens of er een alternatief is.

3. Een goede daad

Een taart bakken voor je buurman, omdat hij altijd je pakketjes aanneemt? Een presentje geven aan je vaste pakketbezorger, omdat hij altijd zo vriendelijk is? Of doneren aan een goed doel? Door goed te doen, voel je jezelf ook beter. Er zijn genoeg initiatieven die opkomen voor het klimaat, denk maar eens aan Just Diggit. Zelf een donatie maken of met je bedrijf partner worden?

Een andere tip om deze dag door te komen is: shoppen! Trakteer jezelf op dat ene item of op die ene vakantie… Bij onze leden kun je veilig online shoppen dus check in de ledenlijst natuurlijk wel even of de webshop het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk heeft. 

 

Deel dit nieuwsartikel