Deze goede voornemens helpen je duurzamer te winkelen

Categorie
Gepubliceerd op: 19 december 2023
Bijgewerkt op: 19 december 2023
Geschreven door
Duurzaamheid Duurzaam Verpakken 800X400

De tijd van goede voornemens komt er weer aan! Misschien ga je in 2024 écht vaker sporten, gezonder eten, minder geld uitgeven of vaker leuke dingen doen met vrienden en familie? Heb je ook al gedacht aan goede voornemens op het gebied van duurzaamheid? Met deze tips winkel jij in 2024 duurzamer.

Ga voor hergebruik en recycle!

Het hergebruiken van items en actief deelnemen aan recyclingprogramma's kan helpen afval te verminderen en hulpbronnen te besparen. Dit kan zo eenvoudig zijn als het gebruiken van herbruikbare waterflessen of boodschappentassen​​.

Kies voor tweedehands of tweedekans.

Heb je al eens gekeken of jouw wensenlijstje ook tweedehands of tweedekans te vinden is? Veel webwinkels bieden licht-beschadigde retouren voor een gereduceerd tarief.

Vermijd impulsaankopen

Beperk impulsaankopen door een maximum bedrag in je hoofd te houden en een lijstje te maken van wat je echt nodig hebt. Wacht vervolgens een week of twee weken voordat je het koopt. Wil je het dan nog steeds?

Koop slimmer in

Investeer in kwaliteitsproducten in plaats van goedkope, snel vervangbare items. Kwaliteitsproducten gaan langer mee, wat op lange termijn economischer en duurzamer is​​.

Kies eco-vriendelijk

Zoek naar merken en producten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Let op keurmerken en lees je goed in. Wat betekent het eigenlijk precies wat ze zeggen?

Laat je pakketje thuisbezorgen als je weet dat je thuis bent. Weet je dat niet zeker? Kies dan voor een afhaalpunt en haal het daar lopend of met de fiets op.

Koop je vaker bij dezelfde webwinkel? Probeer je aankopen dan te bundelen. Dat scheelt in verzendkosten en in verzendmateriaal. Koop ook alleen spullen waarvan je (bijna) zeker weet dat je ze niet hoeft te retouren. Tips lees je hier.

Koop in Bulk:

Door grotere hoeveelheden van vaak gebruikte items te kopen, verminder je de hoeveelheid verpakking die nodig is voor het product en bespaar je op lange termijn geld​​.


Als jij met deze tips rekening houdt, ben je al heel goed op weg. Tips over het volhouden van je goede voornemens, lees je hier.

Deel dit nieuwsartikel