DeOnlineDrogist.nl: “Onze klantenservicemedewerkers zijn gediplomeerde drogisten”

Categorie
Gepubliceerd op: 18 februari 2020
Bijgewerkt op: 17 februari 2021
Geschreven door
Drogisterij Potje Medicatie Medicijnen 800X400

Dat je online allerlei producten kunt vinden die je bij een drogist haalt, is alom bekend. Toch vereisen sommige van deze producten extra informatie of advies. Sinds de oprichting van DeOnlineDrogist.nl zorgen Arno, Joachim en Wouter ervoor dat consumenten deskundig antwoord krijgen op vragen, door gediplomeerde drogisten bij de klantenservice te zetten. We spreken met Arno Engberts over het ontstaan van de webshop en hoe zij zich staande houden in de snel veranderende e-commercemarkt.

Even voorstellen: wie ben jij en hoe ben je begonnen met DeOnlineDrogist.nl?

“Mijn naam is Arno Engberts en ik ben Sales Director bij DeOnlineDrogist.nl. Ik ben begonnen als mede-oprichter van het bedrijf. Inmiddels voer ik een heleboel verschillende werkzaamheden uit: van operationeel tot strategisch. Om het samen te vatten ben ik verantwoordelijk dat het schip van DeOnlineDrogist.nl op koers blijft, zodat we op de lange termijn ook concurrerend blijven.”

“DeOnlineDrogist.nl is al meer dan 10 jaar geleden opgericht door studievriend Joachim de Boer, mijn zwager Wouter Bruin en ikzelf. Ooit ben ik begonnen bij het Ministerie van Financiën, maar de ondernemersgeest was altijd aanwezig. Met Joachim belandde ik in de wereld van de webshops en deden we kennis en ervaring op met de verkoop van de elektrische sigaret (voor de mensen die zich dat herinneren: de tijd van de supersmoker). Uiteindelijk mocht dit product alleen nog door drogisten worden verkocht, waardoor we ons zijn gaan verdiepen in de drogisterij-markt. Al snel werd duidelijk dat er voor zo een grote markt maar weinig e-commerce gaande was. Met Wouter met kennis over de producten, Joachim als expert op webshopgebied en ik met de bedrijfsmatige opleiding, hadden we een mooie drie-eenheid.”

Hoe onderscheiden jullie je van andere online drogisten?  

“DeOnlineDrogist.nl onderscheidt zich door haar klantgerichtheid en de focus op advies en informatie. Vanaf de eerste dag hebben we gezegd dat dit speerpunt moet zijn. Dat komt op allerlei manieren tot uiting: door het ontwikkelen van een webshop met gebruikersgemak voorop, maar ook door het aannemen van personeel bij de klantenservice die jarenlange ervaring hebben en allemaal gediplomeerd drogist zijn met diverse specialismen. Zo kunnen zij klanten die contact met ons opnemen inhoudelijk goed advies geven. Verder onderscheiden we ons door toegevoegde waarde te bieden aan de klant, naast het verkopen van een breed assortiment van producten, op het gebied van content. Zo organiseren we maandelijkse gratis webinars voor iedereen die is geïnteresseerd.”

Jullie doen al jaren mee aan de Shopping Awards en hebben deze de laatste twee jaar gewonnen. Ook dit jaar zijn jullie weer aangemeld om kans te maken op de prijs. Waarom is het voor jullie belangrijk om mee te doen?

“We doen inderdaad al een tijdje mee, omdat het een prijs is die echt wat betekent voor ons, maar ook voor de markt. Vele jaren zijn we tweede geworden (er ontstond een soort ‘Joop Zoetemelk’-gevoel!), maar de laatste twee jaar hebben we hem gewonnen. Het geef echt een trots gevoel als je deze prijs wint. Nu willen we natuurlijk voor drie op een rij gaan, dus het is geen optie om dit jaar niet mee te doen!”

Welke veranderingen zien jullie binnen de e-commercemarkt?

“Het is misschien al bekend, maar je ziet de dat de e-commercemarkt volwassen is geworden. De retailers die je in die markt verwacht, in ieder geval die binnen de drogisterijsector, zijn er tegenwoordig ook te vinden. Er zal de komende jaren een verdere consolidatie ontstaan: de grote worden groter en de kleintjes gaan afhaken. Een andere bekende ontwikkeling is de mobiele ervaring. Vanuit DeOnlineDrogist.nl hebben we jaren vanuit desktop gedacht, maar die knop is bij ons nu echt omgegaan.”

Welke toekomstplannen hebben jullie nog?

“De focus voor DeOnlineDrogist.nl zit de komende jaren op de verdere ontwikkeling van onze webshop. Wij zijn druk bezig om functionaliteiten te ontwikkelen die het leven van de klant weer wat makkelijker maken. Verder willen we, meer nog dan we nu doen, de samenwerking met onze fabrikanten/merken vergroten. Zij staan ook niet stil op het gebied van de e-commerce en daar willen wij een rol in spelen.”

Wat voegt het Thuiswinkel Waarborg toe aan jullie webshop?

“Het Thuiswinkel Waarborg is een belangrijk symbool van vertrouwen. Het informeert de klant aan welke normen een winkel in ieder geval voldoet. Ook biedt het onze klanten een voor hun bekende systematiek, mochten er geschillen ontstaan. Voor mij is het ondenkbaar dat DeOnlineDrogist.nl geen lid zou zijn van de Thuiswinkel Waarborg.”

Deel dit nieuwsartikel