Deleukstetaartenshop.nl: “Hét inspiratieplatform voor de thuisbakker”

Categorie
Gepubliceerd op: 27 augustus 2019
Bijgewerkt op: 28 april 2021
Interview Deleukstetaartenshop.Nl 800 X 400

Het verhaal van Deleukstetaartenshop.nl begon vijftien jaar geleden. Vanuit een uit de hand gelopen hobby is de webwinkel inmiddels uitgegroeid tot marktleider met ruim zestig werknemers, verdeeld over b2b en b2c. We spraken met b2c-webshopmanager Willemien Vos onder andere over het belang van inspiratieplatformen en het delen van user-generated content.

Trots

“Wij hebben in de afgelopen vijftien jaar een enorm bereik weten op te bouwen” vertelt Willemien. “We zetten daarvoor ook veel kanalen in, zoals Facebook, Instagram en Pinterest. Daarnaast gebruiken we YouTube intensief; hier plaatsen we al zeven jaar video’s op. Dit is onze grote trots, want het heeft er namelijk voor gezorgd dat we niet alleen een webshop zijn, maar ook een inspiratieplatform. De consument ziet ons echt als vertrouwenspersoon waar ze naartoe gaan om hulp te vragen bij het bakken. Ik denk dat dit wel het grootste compliment is dat je kunt krijgen. Op deze manier zitten we heel dicht bij de consument."

 

User-generated content

“Het YouTube-kanaal heeft echter nog een grote toegevoegde waarde”, legt Willemien uit. “Wij signaleerden dat consumenten heel graag hun bakcreaties aan ons wilden laten zien. Hierom hebben we in onze marketingstrategie een podium gebouwd waar we user-generated content delen. Inmiddels is dit podium via Facebook, Instagram en het lookbook op onze website uitgegroeid tot een community. Wij geven hier tips and tricks, maar consumenten geven elkaar ook advies.

Daarnaast gebruiken wij Facebook, Instagram en YouTube tevens als inspiratieplatformen. De win-winsituatie is dat wij de user-generated content weer kunnen gebruiken op onze eigen website. Uiteraard gebruiken wij dit pas na toestemming van de consument, daar vragen wij namelijk altijd netjes om.”

Influencers

Over de jaren heen heeft Deleukstetaartenshop.nl veel samenwerkingen opgezet met verschillende influencers. “Destijds werd het nog niet als influencer samenwerking gezien, maar noemde men het gewoonweg samenwerkingen. Het was destijds meer het delen van de passie voor het bakken van onder andere taarten via social media”, vertelt Willemien. “Inmiddels werken we intensiever samen met verschillende influencers. Ons motto is dat iedereen een taart of bakproduct kan maken. Influencers zijn bijzonder handig in het overbrengen van deze boodschap aan hun volgers. Wij zetten zelf veel jonge gezinnen in waarbij ze bijvoorbeeld voor hun kind een verjaardagstaart bakken. Mede dankzij onze influencer samenwerkingen kom je dan ook al snel bij ons terecht als je op deze termen zoekt.”

Thuiswinkel Waarborg

“Vandaag de dag zie je steeds meer oneerlijke spelers” antwoordt Willemien op de vraag waarom ze lid zijn geworden van Thuiswinkel.org. “Het Thuiswinkel Waarborg-logo laat zien dat je een eerlijke speler bent, betrouwbaar bent en georganiseerd bent in de online wereld. Ik denk dan ook dat het vandaag de dag belangrijk is dat je laat zien dat je samenwerkt met een organisatie die staat voor deze online waarden wat erop toeziet dat je zelf voldoet aan al deze vereisten.”

Deel dit nieuwsartikel