Beste webwinkels van Nederland bekend

Categorie
Gepubliceerd op: 19 maart 2012
Bijgewerkt op: 18 februari 2021
Geschreven door
Shopping Awards Trofee Bokaal Glitter 800X400

De Nationale Thuiswinkel Awards 2012 zijn uitgereikt! 24 Nederlandse webwinkels zijn onderscheiden als beste in hun categorie. De publieksprijzen XL werden uitgereikt aan 20 winnaars in 20 categorieën. Daarnaast werden met de Beste Starter, Beste Mobiele Webwinkel, de Beste Webwinkel Award en Cross Border E-Commerce Award vier vakprijzen uitgereikt.

PERSBERICHT

De Nationale Thuiswinkel Awards 2012 zijn uitgereikt! 24 Nederlandse webwinkels zijn onderscheiden als beste in hun categorie. De publieksprijzen XL werden uitgereikt aan 20 winnaars in 20 categorieën. Daarnaast werden met de Beste Starter, Beste Mobiele Webwinkel, de Beste Webwinkel Award en Cross Border E-Commerce Award vier vakprijzen uitgereikt.


  • Bekijk hier de foto's van het Thuiswinkel Awards Gala op Flickr

De winnaars zijn gehuldigd tijdens de traditionele gala-avond met ruim 650 aanwezigen in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

In februari en begin maart vond het vooronderzoek plaats waarbij consumenten de mogelijkheid hadden alle deelnemende webwinkels te beoordelen. In maart brachten consumenten massaal hun stem uit op hun favoriete webwinkel. De winnaars zijn tot stand gekomen op basis van de kwalitatieve beoordeling in combinatie met het aantal stemmen van de consumenten.

Online winkelen blijft groot succes
Ed Nijpels, voorzitter van Thuiswinkel.org, is onder de indruk van de prestaties van de winnende webwinkels. “De Thuiswinkel Awards laten ook dit jaar weer zien wat voor kwaliteit we in huis hebben als webwinkelbranche. De winnaars zijn een voorbeeld en stimulans voor de branche en een impuls voor het imago van webwinkels in Nederland.” Het succes van online winkelen blijkt volgens hem ook uit de cijfers die vorige week gepresenteerd werden in de Thuiswinkel Markt Monitor. “In 2011 is de omzet van webwinkels weer toegenomen, ondanks de economische tegenwind. Consumenten hebben de weg naar de online shop definitief weten te vinden, dat blijkt wel uit het feit dat mensen die online kopen ook meer bestellingen per jaar hebben gedaan.”

Fons van Westerloo, voorzitter van de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards, kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. “Het enthousiasme van de deelnemende webwinkeliers en de vernieuwende inzendingen hebben me ook dit jaar weer verrast. Sociale Media hebben er voor gezorgd dat consumenten massaal bij de Awards werden betrokken. Het evenement leeft in de branche, dat is wel duidelijk. We hadden een recordaantal aanmeldingen en er is veel gestemd.”

Winnaars publieksprijzen XL per categorie
Q&A Research & Consultancy voerde in opdracht van de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards het onafhankelijke consumentenonderzoek uit. Op basis hiervan kwamen in 20 categorieën winnaars van de Publieksprijzen XL uit de bus. Eerder deze maand werden de Awards voor de Publieksprijzen XS uitgereikt.

Baby en kind: simplycolors.nl
Boeken en tijdschriften: bol.com
Computer hard- en software: 123inkt.nl
Consumenten elektronica: coolblue.nl
Dieren en tuin: agradi.nl
Damesmode: wehkamp.nl
Films, games en muziek: bol.com
Financiële diensten: paypal.nl
Herenmode: neckermann.com
Hobby en cadeau: greetz.nl
Lingerie en ondermode: vente-exclusive.com
Persoonlijke verzorging en levensmiddelen: yvesrocher.nl
Reizen en vrije tijd: vakantieveilingen.nl
Schoenen: omoda.nl
Speelgoed: bol.com
Sport: futurumshop.nl
Telecom: coolblue.nl
Vergelijkingssites: zoover.nl
Warenhuizen: bol.com
Wonen: wehkamp.nl

Winnaars vakprijzen
Een deskundige vakjury met bekende deskundigen en vakgenoten die direct of indirect verbonden zijn aan de thuiswinkelbranche, hebben de winnaars van de vier vakprijzen geselecteerd.

Beste Webwinkel van Nederland 2012: Coolblue.nl
Beste Mobiele Webwinkel 2012: Greetz.nl
Beste Startende Webwinkel 2012: Chocstar.nl
Cross Border E-Commerce Award 2012: Intrastores.com

Deel dit nieuwsartikel