92% Nederlandse consumenten kent het Thuiswinkel Waarborg-logo

Categorie
Gepubliceerd op: 1 september 2022
Bijgewerkt op: 1 september 2022
TW Waarborg

Het Thuiswinkel Waarborg is het bekendste keurmerk voor webshops in Nederland. Onafhankelijk onderzoek door Motivaction toont aan dat 92% van de Nederlandse consumenten het keurmerklogo herkent. Daarnaast blijkt dat 76% van de ondervraagden die het keurmerk kennen dit als (zeer) betrouwbaar ervaart. Het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk creëert dus een gevoel van herkenbaarheid en betrouwbaarheid voor de consument. Dat is de waarde van het Thuiswinkel Waarborg!

Het belang van een webwinkel keurmerk

Steeds meer mensen kopen online. In de zoektocht naar producten en diensten zoeken consumenten zekerheid: kan ik hier veilig bestellen? Niet voor niets vindt 70% van de consumenten het belangrijk dat webwinkels gecheckt zijn door een onafhankelijk keurmerk. Zo kunnen ze op betrouwbare manier zien of een webwinkel te vertrouwen is.

Thuiswinkel Waarborg biedt vertrouwen

Het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk wordt met 92% niet alleen goed herkend, consumenten geven aan dat het ze ook extra vertrouwen biedt. Van de ondervraagden die het Thuiswinkel Waarborg (her)kennen zegt:

  • drie op de vijf dat de aanwezigheid van het Thuiswinkel Waarborg-logo de webwinkel betrouwbaarder maakt;
  • ruim de helft eerder geneigd te zijn om iets in een webshop te kopen als deze het Thuiswinkel Waarborg-logo voert;
  • een op de vijf juist helemaal niet shopt in een webwinkel zonder het Thuiswinkel Waarborg.

Download het rapport
Thuiswinkel Waarborg bekendste keurmerk van NL

Onafhankelijk onderzoek door Motivaction toont aan dat 92% van de Nederlandse consumenten het keurmerklogo herkent. Daarnaast blijkt dat 76% van de ondervraagden die het keurmerk kennen dit als (zeer) betrouwbaar ervaart. Bekijk alle resultaten.

Herkenbaarheidsonderzoek 2022 PNG

Deel dit nieuwsartikel