Algemene voorwaarden voor je b2c-webshop

een loep die tekst uitvergrootAlle b2c-leden van Thuiswinkel.org voeren het standaarddocument 'Algemene Voorwaarden Thuiswinkel'. 

Leden kunnen de tekst van dit document downloaden via hun account.

Nog geen lid? Meld je aan om te kunnen profiteren van alle voordelen van het Thuiswinkel Waarborg, gratis juridisch advies, de goedkoopste reviewtool van Nederland, belangenbehartiging, gratis marktonderzoeken en nog veel meer!

Over de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Thuiswinkel.org heeft de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel met de Consumentenbond vastgesteld onder auspiciën van de Sociaal Economische Raad (SER). 

Voor consumenten betekenen de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel dat alle aangesloten leden zich houden aan regels rond informatieplicht, privacy, herroeppingsrecht, terugbetaling en geschillenbeslechting. Consumenten kunnen deze webwinkels herkennen aan het keurmerk Thuiswinkel Waarborg.
Meer over wat consumenten van onze leden mogen verwachten. 

De algemene voorwaarden die horen bij de (certificering voor) het Thuiswinkel Waarborg dienen in zijn geheel en zonder wijzigingen of aanvullingen overgenomen te worden door onze leden. Reden daarvoor is (onder meer) dat deze een gezamenlijk product zijn van Thuiswinkel.org en de Consumentenbond, waar al onze leden aan zijn gebonden. Er mogen eventueel wel aanvullende voorwaarden gehanteerd worden, maar pas na goedkeuring van onze juristen.

Download gratis voorbeeld algemene voorwaarden webshop

Voor niet-leden bieden wij een handig voorbeelddocument: de neutrale algemene voorwaarden. 

Ook als je geen lid bent van Thuiswinkel.org mag je deze neutrale algemene voorwaarden gratis gebruiken voor je eigen webshop. Handig: zo weet je zeker dat je algemene voorwaarden aan de wettelijke verplichtingen van  de Wet Koop op Afstand voldoen!

Je kunt deze voorwaarden bovendien gebruiken terwijl je het certificeringsproces voor het Thuiswinkel Waarborg doorloopt.

Download de Neutrale Algemene Voorwaarden  

Download het modelformulier voor herroeping