Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via redactie@thuiswinkel.org, zodat we samen tot een antwoord kunnen komen.

Je kunt lid worden van Thuiswinkel.org als je producten of diensten aanbiedt aan consumenten of zakelijke klanten via verkoop op afstand. Thuiswinkel.org heeft een consumentenkeurmerk, een zakelijk keurmerk, een internationaal keurmerk en een keurmerk voor platformen. 

Consumentenkeurmerk: Thuiswinkel Waarborg

Verkoop jij producten of diensten aan consumenten via een webwinkel of via een platform? Dan kun je het lidmaatschap bij Thuiswinkel Waarborg aanvragen. Vervolgens doorloop je onze certificering, waarin je webwinkel getoetst wordt op financiële gezondheid, veiligheid en wetgeving.

Zakelijk keurmerk: Thuiswinkel Zakelijk

Verkoop jij online aan zakelijke klanten? Dan kun je Thuiswinkel Zakelijk aanvragen. Ook hier doorloop je een certificering, maar die is iets anders dan voor Thuiswinkel Waarborg. De wetgeving rond zakelijke online aankopen is namelijk anders dan die van consumentenaankopen. 

Let op: Het is in beide gevallen belangrijk dat je website toegankelijk is op het moment dat je de aanvraag indient. Zo kan de website goed gecontroleerd worden tijdens de certificering.  

Internationaal keurmerk: Shopping Secure

Verkoop jij producten en/of diensten online over de grens? Vraag dan nu ons internationale keurmerk Shopping Secure aan. In het geval van cross-border e-commerce hebben zakelijke klanten en consumenten extra behoefte aan zekerheid bij online aankopen. De afstand met de verkoper is groter, in veel gevallen wordt er een andere taal gesproken en vaak hebben ze te maken met afwijkende wet- en regelgeving. Daarom heeft Thuiswinkel.org speciaal voor b2c- en b2b-bedrijven nu dit internationale keurmerk ontwikkeld.

Keurmerk voor platformen: Thuiswinkel Platform

Thuiswinkel.org biedt voor platformen (in de betekenis van online marktplaatsen) een eigen logo, certificaat en certificering aan. Platformen worden gecertificeerd op verplichtingen die specifiek voor platformen gelden. 

Thuiswinkel.org hanteert inderdaad een groot aantal criteria voor de certificering. Het belangrijkste doel daarvan is om jou als webwinkelier te helpen voldoen aan de wettelijke regels rond kopen op afstand. Door de certificering weet jij dat je het juridisch goed geregeld hebt.

Het is daarnaast voor jou en voor ons belangrijk dat de consument vertrouwen heeft in online kopen. Thuiswinkel Waarborg biedt dat vertrouwen door de gedegen en uitgebreide certificering.

Verreweg de meeste criteria zijn overigens niet door ons bedacht, maar zijn wettelijke regels waar je je als Nederlandse webwinkelier aan dient te houden. Thuiswinkel.org stelt slechts enkele aanvullende eisen, zoals financiële stabiliteit, het periodiek doorlopen van een veiligheidsscan en aansluiting bij de Geschillencommissie Thuiswinkel. Allemaal zodat de consument weet dat hij veilig bij jou kan shoppen. 

Thuiswinkel.org is een belangenvereniging en dus meer dan alleen een keurmerk. Het behartigen van belangen, het doen van onderzoek en geven van juridisch advies kost kennis, tijd en geld. Maar alle leden profiteren daarvan, van startende webwinkel tot Twinkle top-100 leden. Daarom betaal je bij Thuiswinkel.org ook je lidmaatschapskosten op basis van online omzet in het afgelopen jaar, waarbij geldt dat de sterkste schouders de meeste lasten dragen. 

Lid worden van Thuiswinkel.org kan al vanaf € 150. Hiermee profiteer je van nog veel meer voordelen dan alleen het Thuiswinkel Waarborg.

Alleen de omzet van de webwinkels waarvoor je het lidmaatschap aanvraagt, tellen mee voor het bepalen van de contributieklasse. Eventuele andere webwinkels of fysieke winkels worden niet meegerekend. Het gaat daarbij alleen om de omzet die je in Nederland behaalt met transacties uit verkopen op afstand (zoals webshops, telefoon, catalogi).

Nee, alleen de omzet in Nederland die je behaalt met transacties uit verkopen op afstand (zoals webshops, telefoon, catalogi) telt mee voor de contributieklasse. 

Als je dus een succesvolle fysieke winkel hebt en je start daarnaast een webwinkel, dan heb je met je webwinkel nog geen omzet gehaald en val je in de laagste contributieklasse (1).

Het Thuiswinkel Waarborg-logo, Thuiswinkel Zakelijk-logo en het Thuiswinkel Business Partner-logo zijn exclusief voor gecertificeerde leden en business partners. Na uw certificering kunt u deze downloaden in het Servicecenter van deze website.

Iedere website die je aanmeldt voor het lidmaatschap en waarop verkoop op afstand plaatsvindt, moet gecertificeerd zijn voordat je het Thuiswinkel Waarborg-logo en de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel mag voeren. 

Als je meerdere webshops hebt, dan is het mogelijk deze toe te laten voegen aan je lidmaatschap. Het toevoegen van eenzelfde soort website kost € 45. 

Indien er veel gelijkenis is tussen de sites dan is het mogelijk om de gelijkende webshops samen te laten certificeren. Indien er veel verschil is tussen je webshops, dan moet je misschien meerdere certificeringstrajecten doorlopen. Je ontvangt hierover altijd eerst bericht van ons.

Tijdens de aanvraagprocedure voor het lidmaatschap ontvang je van ons neutrale algemene voorwaarden. Deze voorwaarden kun je tijdens de gehele aanvraagprocedure voeren.

De officiële Algemene Voorwaarden Thuiswinkel mag je pas voeren als je lidmaatschap definitief is en ontvang je later van ons. Aangezien je in de tussentijd natuurlijk ook algemene voorwaarden nodig hebt die voldoen aan de wettelijke regels, kun je in de tussentijd gebruik maken van de neutrale algemene voorwaarden. Zo hoef je ze niet zelf of door een derde partij te laten opstellen.

Zodra je lid bent, vervang je de neutrale voorwaarden door de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel.

De Algemene Voorwaarden Thuiswinkel zijn exclusief voor leden van Thuiswinkel.org. Als je het lidmaatschap hebt aangevraagd, krijg je toegang tot Mijn Account, waar je deze voorwaarden kunt downloaden of op maat genereren. 

Ben je (nog) geen lid, of ben je nog bezig met het certificeringstraject, dan kun je gebruik maken van de zogenaamde 'neutrale algemene voorwaarden'. Deze zijn voor iedereen gratis beschikbaar.

Ja, de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel moeten door alle leden van Thuiswinkel.org gevoerd worden. 

In overleg met de juristen van Thuiswinkel.org kunnen in uitzonderingsgevallen aanvullende voorwaarden opgenomen worden.