Het verschil maken met onze vier proposities

De e-commercesector beschikt over immense hoeveelheden aan data(bronnen) en kennis en biedt daardoor een berg aan kansen. Met behulp van innovatie en de juiste kennis kunnen we shoppen verbeteren én verduurzamen: van productontwerp tot inkoop en van verpakken tot transport. Wij geloven dat we het verschil kunnen maken met de volgende vier belangrijke proposities:

●      Vertrouwen: zorg voor een betrouwbare webshop met het Waarborg en onze juridische helpdesk
●      Invloed: oefen je invloed uit op de maatschappij en onze belangenbehartiging
●      Innovatiekracht: vernieuw met de laatste inzichten uit het innovatieplatform ShoppingTomorrow
●      Kennis: vernieuw met de laatste cijfers vanuit ons onderzoek en ontwikkel de kennis van jouw medewerkers via ons e-learningplatform e-Academy

Onze proposities zijn gericht op het verwezenlijken van duurzame en klantgerichte oplossingen die niet alleen het winkelen aangenamer maken, maar ook bijdragen aan een betere wereld voor iedereen. En ze bieden ruimte en kansen om nieuwe projecten samen met de markt op te zetten.

De leden van Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.org heeft meer dan 2.000 leden die online producten en diensten aan consumenten verkopen. Onze leden realiseren samen ruim 75% van alle online consumentenbestedingen in Nederland. Ze komen uit alle denkbare branches, zoals reizen, kleding, consumentenelektronica, verzekeringen, sport, speelgoed, wonen, bruin- en witgoed, dating, ict en software. Op basis van deze representativiteit is Thuiswinkel.org dé gesprekspartner voor beleidsmakers, stakeholders en politieke beslissers.

De geschiedenis van Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.org is opgericht op 20 december 2000 door 38 bedrijven. Het was het formele samengaan van twee bestaande verenigingen; de Nederlandse Postorderbond en de Online Winkeliersvereniging. De beide organisaties besloten de krachten te bundelen en gezamenlijk verder te gaan als nieuwe belangenvereniging voor alle (web)winkels in Nederland: Thuiswinkel.org.

Thuiswinkel.org is een vereniging

Omdat we een vereniging zijn, hebben we geen winstoogmerk. De contributie komt enkel ten goede aan activiteiten en initiatieven voor leden. Onze evenementen worden gefinancierd door kaartverkoop en sponsoring. Voor de Shopping Awards is zelfs een aparte stichting opgericht: de Stichting Shopping Awards.

Leden van Thuiswinkel.org hebben via de Algemene Ledenvergadering inspraak in de vereniging. Het beleid wordt bepaald door het bestuur, dat bestaat uit CEO’s van bij Thuiswinkel.org aangesloten (web)winkels en dat wordt gekozen door de leden. De dagelijkse leiding van Thuiswinkel.org is in handen van algemeen directeur Marlene ten Ham.

Ook kunnen leden onze standpunten ten aanzien van belangenbehartiging helpen bepalen door zitting te nemen in de diverse commissies voor digital commerce relevante aandachtsgebieden, zoals e-commerce, betalen, privacy, fraude en veiligheid en logistiek.

Onze leden dienen zich te houden aan onze statuten en ons huishoudelijk reglement.

Thuiswinkel.org in Europa 

Om een vuist te kunnen maken op het gebied van wet- en regelgeving in Europa én te werken aan een positief ondernemersklimaat, heeft Thuiswinkel.org zich samen met zo’n 20 andere nationale belangenverenigingen verenigd in Ecommerce Europe

Winnaar ‘Mans Lejeune Award 2014’

Thuiswinkel.org heeft in 2014 de prestigieuze Mans Lejeune Award gewonnen. Volgens de jury is Thuiswinkel.org ‘uniek in Europa, misschien wel in de wereld’ en ‘vertegenwoordigen ze niet een bepaalde producten- of dienstensector, maar het kanaal e-commerce.’ Thuiswinkel.org werd als winnaar geselecteerd uit 10 organisaties. “Thuiswinkel.org heeft zich onderscheiden door sectoroverschrijdend te denken ten aanzien van de rol van verenigingen, namelijk als ‘horizontale’, themagerichte netwerken van branches in plaats van enkelvoudige, ‘verticale’ brancheorganisaties”.