Reeks van 8 webinars start op 8 mei

Categorie
Gepubliceerd op: 28 april 2023
Bijgewerkt op: 28 april 2023
Geschreven door
Webinar 8 Mei (1)

MKB-Nederland en VNO-NCW pakken de verantwoordelijkheid en gaan in samenwerking met de Rijksoverheid om bedrijven en ondernemers zo goed mogelijk te informeren over de interpretatie en impact van de wetgeving, door o.a. de organisatie van een reeks van 8 (gesegmenteerde) webinars. Het eerste webinar, met als titel: "Al klaar voor 2025? Bereid je voor op wettelijke toegankelijkheidseisen van E-books en E-readers”, vindt plaats op 8 mei vanaf 15:30 tot 17:00 uur.

European Accessibility Act – aan de slag met digitale toegankelijkheid

Iedereen moet kunnen meedoen en zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Daar hoort participeren in de digitale wereld natuurlijk ook bij. Om producten en diensten toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, werd in 2019 de Europese Toegankelijkheidsrichtlijn, de European Accessibility Act, gepubliceerd en formeel aangenomen. Momenteel wordt deze richtlijn omgezet in Nederlands wetgeving en zal vanaf 28 juni 2025 in werking treden. 

Voor welke producten en diensten geldt de richtlijn?

De toegankelijkheidsrichtlijn zal voor onderstaande producten en diensten (samenvatting) in werking treden;   

  • E-books en E-readers;
  • geldautomaten en pinautomaten;
  • websites en webwinkels; 
  • informatie bij het afsluiten van een telefoonabonnement of internetabonnement; 
  • computers en software voor op de computer; 
  • geldautomaten en pinautomaten; 
  • kaartjesautomaten voor de aankoop van (openbaar) vervoertickets; 
  • online bankieren en het afsluiten van leningen en hypotheken; 
  • (mobiele) telefoons;
  • websites en apps om films te kijken.  

Reeks van 8 webinars over de EU-Toegankelijkheidsrichtlijn voor producten en diensten

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben de verantwoordelijkheid opgepakt en gaan in samenwerking met de Rijksoverheid bedrijven/ondernemers zo goed mogelijk informeren over de interpretatie en impact van de wetgeving, door onder andere de organisatie van een reeks van 8 informatieve (gesegmenteerde) webinars.

Webinar over EU-toegankelijkheidsrichtlijn E-books en E-readers

Op 8 mei (15.30 – 17.00 uur) wordt het eerste webinar georganiseerd onder de titel: “Al klaar voor 2025? Bereid je voor op wettelijke toegankelijkheidseisen van E-books en E-readers”.

Impact op leveranciers en ondernemers

Deelnemers aan het gratis webinar worden meegenomen in de brede scoop van alle veranderingen. We laten ze zien welke kansen toegankelijkheid biedt en vertalen complexe richtlijnen naar praktische tips. Tevens bieden we handelingsperspectief zodat eenvoudiger aan de wetgeving voldaan kan worden.

De richtlijn heeft impact op zowel fabrikanten/leveranciers van E-readers, uitgevers van E-books, maar ook voor de bedrijven/ondernemers die de producten aanbieden via bijvoorbeeld: webwinkels, elektronica winkels, boekenwinkels en tabakszaken.


Heb je interesse om de webinar te volgen?

MELD JE DAN AAN >

Wil je meer informatie? Bekijk dan www.mkbtoegankelijk.nl, de projectwebsite van het programma MKB Toegankelijk van MKB-Nederland en VNO-NCW.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

  • Zelfscan voor digitale toegankelijkheid uitgebreid

    Gepubliceerd op 25 april 2024
    Categorie

    Steeds meer ondernemers streven naar digitale toegankelijkheid, zodat ook mensen met een beperking online kunnen browsen en winkelen. Vanaf 28 juni 2025 moeten websites en webshops en apps voor iedereen toegankelijk zijn.

    Vinden al jouw bezoekers wat ze zoeken? Scan 'm op toegankelijkheid: Ismijnsitetoegankelijk.nl
  • Europese Unie beschermt consumenten tegen misleidende duurzaamheidsclaims

    Gepubliceerd op 24 april 2024
    Categorie

    Europese Unie neemt maatregelen om consumenten in e-commerce te beschermen tegen misleidende marketingpraktijken. Lees meer in dit artikel.

    Wetgeving Europa
  • Q&A SEA

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Video

    Tijdens deze Q&A gaven expert Yannick van der Ven en Sander van der Aa van Happy Horizon een korte introductie over het onderwerp en daarna hebben zij verschillende vragen beantwoord over SEA binnen e-commerce.

    SEA 800 X 400 (1)
  • Klantcontact na de aankoop, essentieel maar waarom?

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Kennisartikel

    Hoe bestrijd je als webshop onpersoonlijke reclame, en waarom moet je juist na de aankoop het contact met de klant zo goed mogelijk inrichten?

    Klantcontact