Online en pin betalingen samenvoegen

Gepubliceerd op: 16 maart 2023
Bijgewerkt op: 16 maart 2023
Geschreven door
Online Betaling 800 X 400 (3)
Business Partner

In veel gevallen worden offline (PIN) transacties op een andere manier en door een andere partij afgehandeld dan online transacties. Onze business partner Pay. bespreekt in dit artikel een oplossing voor dit probleem.

Online oplossingen voor de fysieke winkel.

Van oudsher is Pay. een Payment Service Provider voor de online markt. Het voordeel van een Payment Service Provider is dat alle betaalmethoden, zoals creditcard, iDEAL en Klarna, onder één dak zijn samengevoegd. Dat scheelt vaak in de kosten, en kan ook administratief voordelen bieden. Er is immers geen aparte koppeling en apart contract meer nodig met meerdere betaalmethoden.  

Dit heeft Pay. ook doorgevoerd met kaartbetalingen in een winkel. Met de juiste betaalterminal is het mogelijk alle betalingen, online en offline, in het Pay-platform samen te laten komen. Alle transacties worden op eenzelfde manier weergegeven in de kassa-omgeving. Het enige verschil is dat bij de ene bijvoorbeeld 'iDEAL' staat als gebruikte betaalmethode en bij de andere 'PIN'. 

Hoe werkt het?

Vaak is Pay. al gekoppeld aan het e-commerceplatform. Dan komen alle online transacties al binnen bij Pay. Daar moeten dan de offline transacties nog bijkomen. Dat kan door de koppeling van de betaalterminals aan de online kassa.  

De betaalterminals Yomani en Valina kunnen communiceren via een API met de cloudserver van Pay. Dat is dezelfde server als waar online betalingen worden afgehandeld. Die server zorgt voor de communicatie met de bank en dus de goedkeuring van de betaling. Daarbij maakt het eigenlijk niet uit of het een kaartbetaling is of een online transactie. 

Technisch is het zo dat bij bijvoorbeeld een iDEAL-transactie de primaire betaalmethode 'iDEAL' is en de subbetaalmethode de naam van de gekozen bank. Bij een PIN-transactie is de primaire methode 'PIN' en de subbetaalmethode het id van de terminal.

Deze manier van communiceren maakt het mogelijk om webshop-platformen op de betaalterminal aan te sluiten. Dat is in de praktijk binnen een dag te regelen. Het heeft ook voordelen voor de introductie van bestelzuilen. 

Samenvoegen van online en offline transacties. Wat levert het op?

Pay. verwerkt alle betalingen op dezelfde manier. Als ondernemer hoef je hierdoor maar met één partij afspraken te maken. Dat is Pay. geen aparte contracten, één integratie, één aanspreekpunt. Ook aan de achterkant komen de betalingen op één plek samen op een uniforme manier. Dat maakt het overzichtelijker en administratief makkelijker.

Is het voor iedereen?

Pay. heeft direct integraties met meerdere e-commerce platformen, waardoor het voor de meeste ondernemers dus een eenvoudige integratie zal zijn. Morgen kun je vaak al beginnen met pinnen en dan heb je direct een compleet overzicht van alle transacties, online en offline. 


Wil je meer weten over de voordelen van Pay.?

BEKIJK DAN HUN WEBSITE  >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

  • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

    Gepubliceerd op 18 april 2024
    Kennisartikel

    Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

    Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400
  • Embedded Lending als kans voor jouw bedrijf

    Gepubliceerd op 17 april 2024

    Embedded Finance gaat een stap verder dan traditionele bancaire diensten: financiële functies worden hierbij geïntegreerd in platforms en andere SaaS-oplossingen. Rabobank biedt een breed assortiment hiervan aan.

    Ondernemerschap
    Business Partner
  • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

    Gepubliceerd op 4 april 2024
    Kennisartikel

    Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

    Customerloyalty2
  • Data: Het nieuwe goud?

    Gepubliceerd op 28 maart 2024
    Kennisartikel

    Veel e-commerceorganisaties zetten data al succesvol in om hun prestaties verder te optimaliseren. Binnen het mkb zijn er echter veel bedrijven die de eerste stappen met data nog moeten zetten. Deze bedrijven hebben mensen nodig die begrijpen wat een e-commercebedrijf nodig heeft op het gebied van data en wat data voor een e-commercebedrijf kan betekenen.

    Data Binaire Code Digitaal 800X400