DTC waarschuwt voor ernstige kwetsbaarheid in veelgebruikte Wordpress-plugin

Categorie
Gepubliceerd op: 5 juni 2023
Bijgewerkt op: 5 juni 2023
Waarschuwing

Er is een kwetsbaarheid ontdekt in een populaire Wordpress-plugin genaamd 'Essential Addons for Elementor'. De kwetsbaarheid aangeduid als CVE-2023-32243 is geclassificeerd als 'kritiek' en heeft een CVSS-score van 9.8 toegekend gekregen.

Het gaat hier om een populaire plugin voor Wordpress-websites met meer dan 1 miljoen actieve installaties. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft de kwetsbaarheid ook aangeduid als 'High/High'. Dit wil zeggen dat er een grote kans is dat deze kwetsbaarheid worden misbruikt en dat de schade groot kan zijn.

Wat is het risico?

De kwetsbaarheid stelt ongeauthenticeerde kwaadwillenden in staat om het wachtwoord van willekeurige gebruikers op de getroffen website opnieuw in te stellen, waardoor ze in feite beheerdersrechten krijgen. Wanneer dit gebeurt bij een gebruiker met administratorrechten, dan kan een aanvaller volledige controle krijgen.

Welke versies zijn kwetsbaar?

Het gaat om de plugin Essential Addons for Elementor Versies 5.4.0 tot 5.7.1

Wat kun je doen?

De maker van de plugin heeft beveiligingsupdates beschikbaar gesteld om de kwetsbaarheid te verhelpen. Heb je een Wordpress website draaien met de Essential Addons for Elementor-plugin, dan is het advies om de plugin zo snel mogelijk te (laten) updaten naar de laatste versie.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de DTC website.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

  • Q&A SEA

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Video

    Tijdens deze Q&A gaven expert Yannick van der Ven en Sander van der Aa van Happy Horizon een korte introductie over het onderwerp en daarna hebben zij verschillende vragen beantwoord over SEA binnen e-commerce.

    SEA 800 X 400 (1)
  • Klantcontact na de aankoop, essentieel maar waarom?

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Kennisartikel

    Hoe bestrijd je als webshop onpersoonlijke reclame, en waarom moet je juist na de aankoop het contact met de klant zo goed mogelijk inrichten?

    Klantcontact
  • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

    Gepubliceerd op 18 april 2024
    Kennisartikel

    Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

    Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400
  • Embedded Lending als kans voor jouw bedrijf

    Gepubliceerd op 17 april 2024

    Embedded Finance gaat een stap verder dan traditionele bancaire diensten: financiële functies worden hierbij geïntegreerd in platforms en andere SaaS-oplossingen. Rabobank biedt een breed assortiment hiervan aan.

    Ondernemerschap
    Business Partner