De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. In de subcategorie Camera, Video & Fotografie, wat valt onder de categorie Elektronica & Telecom, wist Cameranu.nl de Award te bemachtigen. In dit artikel vragen we aan Stijn van Merkestein, Marketing Communicatie Manager bij Cameranu.nl, hoe zij de Award wisten te winnen.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Cameranu, dat in 2003 is opgericht door twee vrienden in een camerawinkeltje in Urk, is inmiddels uitgegroeid tot een omnichannel retail organisatie met ruim 200 medewerkers en 9 winkels in Nederland en België. Het bedrijf is een plek waar liefhebbers van foto- en videografie elkaar ontmoeten: “Cameranu is meer dan een (web)winkel. Wij zijn dé community voor beeldmakers van de Benelux. Door onze liefde voor het maken van beelden te delen, kunnen we mensen leren om anders te kijken naar de wereld. Zo helpen we iedereen bij het maken van beelden en worden bijzondere momenten gedeeld en opnieuw beleefd”, aldus Stijn.

Waarom hebben jullie meegedaan met de Shopping Awards?

Bij Cameranu werken ze iedere dag opnieuw en op een goede manier aan hun webshop wat volgens Stijn vertrouwen heeft gegeven om mee te doen aan de Shopping Awards: “Via onze webshop proberen we de beeldmaker zo goed mogelijk te kunnen inspireren en informeren om de klantreis zo aangenaam mogelijk te maken. We geloven dat we dit ontzettend goed doen. Inmiddels hebben we de Award dan ook al voor het vierde jaar op rij gewonnen. Een bevestiging van het harde en goede werk van heel veel collega’s”, vertelt Stijn.

Wat maakt jullie webwinkel zo bijzonder?

Stijn geeft aan dat het winnen van de Award zorgt voor een gevoel van trots en vertelt dat de service van het bedrijf volgens hem een belangrijk onderdeel is geweest in de winst van de Award: “De klanttevredenheid is enorm belangrijk voor ons. We zijn heel blij dat we op iedere reviewsite goed weten te scoren. We proberen onze bezoeker een zo goed mogelijke service te bieden, te voorzien van inspiratie en duidelijke informatie. Daarnaast hebben we een heel trouw en loyaal klantenbestand die ons goed waarderen wanneer er gestemd kan worden”, aldus Stijn.

Welke plannen hebben jullie nog voor de toekomst?

Ondanks dat Cameranu al voor het vierde jaar op rij de Award wist te winnen, zijn ze nog altijd erg ambitieus: “Als onderdeel van de rebranding hebben we kortgeleden een volledig nieuwe website gelanceerd. De nieuwe website past qua look & feel nu veel beter bij de merkidentiteit van Cameranu. Daarnaast werken we aan een verbeterde events omgeving zodat we meer klanten kunnen verwelkomen op onze workshops, webinars en evenementen. En zetten we in op een nieuwe omgeving voor onze adviespagina’s, blogs en videocontent, waarin inspiratie content in verschillende vormen wordt gedeeld en interactie een belangrijke rol speelt”, vertelt Stijn.


Wil je meer weten over Cameranu?

BEZOEK DAN DE WEBSITE >