Digital transactions is een veld van continue innovatie en verbetering, en Thuiswinkel.org behartigt ook op dit gebied de belangen van haar leden. Zowel in Den Haag als in Brussel, maar ook bij overige relevante stakeholders. Vertrouwen in het online domein groeit, maar is nog lang niet vanzelfsprekend. En waar de ketens langer en complexer worden, door het introduceren van nieuwe spelers en technieken, is waakzaamheid geboden.


Bekijk de veelgestelde vragen over betalingen


Payments

Betalen is een belangrijk onderdeel binnen digital transactions en vormt een cruciale fase van de customer journey. Waar het afrekenen voorheen nog veelvuldig zorgde voor irritatie en ergernis, vormt deze stap tegenwoordig steeds minder een drempel of moment van frictie. De technologische ontwikkelingen zorgen voor een enorm snelle innovatie binnen het betalingsverkeer. Hierdoor gaat het betalen steeds gemakkelijker en veiliger, wat natuurlijk voor het nodige vertrouwen zorgt bij klanten en daarmee voor hogere conversies.

Innovatie in betalen gaat vaak in golven. Zo zijn we van cash naar kaart gegaan, vervolgens van kaart naar online tools als iDEAL en nu doen we steeds meer met onze mobiel. Het overmaken van een betaling duurt vandaag de dag ook geen dagen meer en gaat zelfs direct. En dat allemaal via partijen die we nu nog niet eens kennen of die we niet associëren met betalen. Daarnaast kiezen we er ook steeds vaker voor om de betaling niet meer meteen te doen, maar pas later als we het bestelde item binnen hebben. Als we er al bewust voor kiezen, want de betaling wordt soms al op een vlekkeloze manier in de customer journey verwerkt.

Thuiswinkel.org volgt alle ontwikkelingen op betalingsgebied op de voet. Waar vroeger innovatie gepusht werd door de banken, is er tegenwoordig steeds meer behoefte aan een goede wisselwerking tussen alle betrokken partijen. Wat werkt wel en wat werkt niet? Waar draaien we als sector warm voor en welke ontwikkelingen zijn minder positief?


Bekijk de veelgestelde vragen over PSD2


Andere actuele thema's binnen digital transactions

  • Identificatie: Thuiswinkel.org maakt zich hard voor veilige online identificatiemiddelen. Denk hierbij aan instrumenten als DigiD en IDIN. In onze ogen moet je online kunnen handelen zonder een kopie van je paspoort op te hoeven sturen.
  • Blockchain: Meestal heb je nog geen blockchain nodig voor je nieuwe ideeën. Wel staat het inmiddels vast dat blockchain een blijvertje is en Thuiswinkel.org volgt de ontwikkelingen rondom blockchain en digitale munten op de voet.

Alle artikelen in Digital transactions