Na de sterke stijging in het tweede kwartaal van 2021 zijn de online consumentenbestedingen en online aankopen ook in het derde kwartaal gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De groei was met respectievelijk 21% (naar € 6,9 miljard) en 12% (naar 85,5 miljoen) in beide gevallen wel wat gematigder dan in het tweede kwartaal van dit jaar. Het aantal online cross-border aankopen blijft nog steeds dalen. In Q3 2021 neemt het aantal online cross-border aankopen af met 10% (van 9,5 miljoen naar 8,6 miljoen) ten opzichte van Q3 2020.

Leden en business partners van Thuiswinkel.org kunnen de Thuiswinkel Markt Monitor hieronder gratis downloaden. Ben je geen lid of business partner, maar heb je wel een account aangemaakt voor onze website, dan vind je hier de lightversie van het rapport. Voor overige geïnteresseerden bieden wij hier onze infographic(s) aan.

Bestanden

De Thuiswinkel Markt Monitor is alleen bestemd voor eigen inzage van leden en business partners en mag niet openbaar beschikbaar worden gesteld.