In opdracht van Thuiswinkel.org, heeft Motivaction International B.V. een onderzoek uitgevoerd naar de bekendheid van het Thuiswinkel Waarborg-logo onder online shoppers.

94% van Nederlandse consumenten kent het Thuiswinkel Waarborg-logo

Het Thuiswinkel Waarborg is het bekendste keurmerk voor webshops in Nederland. Het onderzoek toont aan dat 94% van de Nederlandse consumenten het logo herkent. Daarnaast blijkt dat 73% van de ondervraagden die het keurmerk kennen dit als (zeer) betrouwbaar ervaart. Met het Thuiswinkel Waarborg-logo creëer je dus een gevoel van herken- en betrouwbaarheid op je website. Dat is de waarde van het Thuiswinkel Waarborg!

Thuiswinkel Waarborg biedt vertrouwen

Naast het feit dat 94% van de Nederlandse consumenten het Thuiswinkel Waarborg-logo kent, geeft dit keurmerk ook echt vertrouwen aan online shoppers. Uit onafhankelijk onderzoek door Motivaction blijkt dat:

  • meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat de aanwezigheid van het Thuiswinkel Waarborg-logo de webwinkel betrouwbaarder maakt;
  • iets meer dan de helft van de ondervraagden eerder geneigd is om iets in een webshop te kopen als deze het Thuiswinkel Waarborg-logo voert;
  • ruim een op de vijf ondervraagden juist helemaal niet shopt in een webwinkel zonder dit keurmerk. 

Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg 

Kortom, met een online keurmerk geef je consumenten vertrouwen in jouw webshop. Met een kwalitatief online keurmerk laat je zien dat je webshop aan bepaalde eisen voldoet, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving, veiligheid en privacy. Dit geldt vooral bij online winkels met het Thuiswinkel Waarborg-logo, aangezien deze websites succesvol door de strenge juridische en financiële testen van het certificeringsproces zijn gekomen. En met vertrouwen komt conversie!