In 2016 hebben ACM en GfK in opdracht van Thuiswinkel.org een onderzoek uitgevoerd
naar de bekendheid van het Thuiswinkel Waarborg.

Het onderzoek toont aan dat 93% van de Nederlandse consumenten bekend is met het Thuiswinkel Waarborg. Daarnaast blijkt dat 85% van de ondervraagden het Thuiswinkel Waarborg (zeer) betrouwbaar ervaart. Met het Thuiswinkel Waarborg-logo creëer je dus een gevoel van herken- en betrouwbaarheid op je website. Dat is de waarde van het Thuiswinkel Waarborg!

Thuiswinkel Waarborg biedt vertrouwen

Naast het feit dat 93% van de Nederlandse consumenten bekend is met het Thuiswinkel Waarborg, geeft dit keurmerk ook echt vertrouwen aan online shoppers. Uit het onderzoek blijkt dat:

  • 70% van de ondervraagden vindt dat het Thuiswinkel Waarborg-logo de webshop betrouwbaarder maakt;
  • 63% van de ondervraagden is eerder geneigd om iets in een webshop te kopen als deze het Thuiswinkel Waarborg-logo voert;
  • 28 % van de ondervraagden shopt juist helemaal niet op een webshop zonder het Thuiswinkel Waarborgkeurmerk. 

Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg 

Kortom, met een online keurmerk geef je consumenten vertrouwen in jouw webshop. Met een kwalitatief online keurmerk laat je zien dat je webshop aan bepaalde eisen voldoet, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving, veiligheid en privacy. Dit geldt vooral bij online winkels met het Thuiswinkel Waarborg-logo, aangezien deze websites succesvol door de strenge juridische en financiële testen van het certificeringsproces zijn gekomen. En met vertrouwen komt conversie!