Stage lopen: dé opstap naar een vaste baan

Selfie stagiairs Thuiswinkel.orgAls student communicatie, marketing of bijvoorbeeld bedrijfskunde hoor je het maar al te vaak: de banen liggen niet voor het oprapen. Om toch een baan te krijgen in het vakgebied van je voorkeur moet je dan ook zorgen dat je je onderscheidt van je medestudenten. Dit kan natuurlijk door een Honours Programma te volgen, te studeren in het buitenland of een studentbestuur te doen. Eén mogelijkheid tot succes wordt echter vaak vergeten: werkervaring opdoen door stage te lopen.

“Ik heb tijdens mijn studententijd absoluut niet stil gezeten: ik heb een fulltime bestuursjaar en een heel aantal commissies gedaan, maar echt relevante werkervaring had ik niet. Omdat alle negatieve berichten over de arbeidsmarkt me toch een beetje bang maakten, besloot ik het heft in eigen handen te nemen en op zoek te gaan naar een stage. Zo kon ik relevante werkervaring op doen en mijn cv sterker maken”, vertelt Anne van der Wal, stagiaire marketing en communicatie bij Thuiswinkel.org. “Dit bleek een goede keuze: ik heb veel geleerd bij Thuiswinkel.org. Vanaf 1 juli heb ik zelfs een baan bij Thuiswinkel.org; ik ben dan junior medewerker communicatie en events!”

Ook Marin Wiellersen, event manager & marketeer bij Thuiswinkel.org, beaamt het nut van relevante werkervaring. “Drie jaar geleden ben ik na mijn studie vrijwillig aan de slag gegaan bij Thuiswinkel.org. Ik wist dat ik mij juist in dit vak moest onderscheiden ten opzichte van honderden andere afgestudeerde communicatie-studenten. Na enkele maanden kreeg ik de leukste baan van de wereld aangeboden! Ik was secretaris van de Werkgroep Onderzoek & Cijfers en nu organiseer ik diverse congressen en evenementen voor soms 1000+ bezoekers. Daarnaast doe ik (online) marketing ervaring op doordat ik de website van de Thuiswinkel Awards beheer en optimaliseer, campagnes evalueer door o.a. Google Analytics, reclame- en marketingbureaus kan briefen en mailings en banners laat ontwikkelen. Inmiddels heb ik me ontwikkeld tot event manager & marketeer en een grote dosis ervaring in mijn pocket”.

Stages

Ben je dus bang dat jij geen baan kan vinden in je vakgebied? Onderscheid je van je medestudenten en doe relevante werkervaring op door stage te lopen! Bekijk welke stages Thuiswinkel.org op dit moment heeft.