Hoe ziet jouw dag bij Thuiswinkel.org eruit?

Als Marketing- en communicatiespecialist maak je onderdeel uit van het centrale marketingteam en focus je je op het op de kaart zetten van Thuiswinkel.org als thoughtleader en dienstverlener op het gebied van duurzaamheid.

Het thema in jouw portfolio is duurzaam ondernemen. Jij weet als geen ander onze duurzame diensten onder de aandacht te brengen bij webshops en e-commerce-ondernemers. Voor jou ligt de uitdaging om de marketing hiervoor naar een hoger niveau te tillen en het bereik te vergroten. Daarnaast schrijf je artikelen over duurzaamheidsonderwerpen die relevant zijn voor onze leden. Ook houd je de reputatie van de e-commercesector in relatie tot duurzaamheid in de gaten, middels de duurzaamheidsmonitor. Daarmee draag je bij aan de milieudoelstellingen en help je de e-commercewereld te verduurzamen.

Je bent onderdeel van marketingteam van Thuiswinkel.org, maar je werkt nauw samen met team Duurzaamheid. Ook zoek je samenwerkingen op met externe partners en zorg je voor succesvolle branche brede campagnes. Het betreft een brede functie met veel vrijheid voor ideeën en daarbij ook veel eigen verantwoordelijkheden.

Wat ga je doen?

 • Je professionaliseert de marketing rondom het thema duurzaamheid met een (eigen) nieuwe marketingstrategie en de vertaling daarvan op tactisch niveau.
 • Je zet producten in de markt door succesvolle (branche brede) marketingcampagnes. Je weet hiervoor de juiste kanalen op het juiste moment in te zetten (zoals e-mailmarketing en social media). Je creëert zelf content voor campagnes en de website.
 • Je maakt analyses van je online campagnes en online middelen. Hiervoor maak je onder andere gebruik van ons CRM en Google Analytics en stuur je bij op basis van de verkregen data.
 • Je houdt de effectiviteit van de duurzaamheidscommunicatie in de gaten met de duurzaamheidsmonitor voor de e-commerce.
 • Thuiswinkel.org werkt met diverse (overheids)stakeholders die ieder een gerichte benadering verdienen. Jij weet hoe je met deze verschillende belangen kunt werken en dit te vertalen naar de juiste communicatie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de Bewust Bezorgd-website en past usability- en CRO-principes toe om ervoor te zorgen dat zich potentiele webwinkels aanmelden voor onze (duurzame) producten en diensten. Als onderdeel van het centrale marketingteam draag je ook bij aan andere projecten en geef je collega’s advies op basis van jouw expertise. Dit kan gaan van het lanceren van een nieuw product, bijvoorbeeld een nieuw keurmerk, tot campagnes gericht op acquisitie en onboarding van nieuwe leden.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal hbo-niveau en bent 3-5 jaar werkzaam als marketingprofessional.
 • Je bent creatief, initiatiefrijk, resultaat gedreven en zelfsturend.
 • Je hebt ervaring met campagnemanagement gericht op acquisitie, activatie en retentie.
 • Je bent een goede projectmanager; je bent goed in plannen en prioriteiten stellen.
 • Je hebt affiniteit met social media en dan vooral met LinkedIn en Instagram.
 • Pre: je bent visueel ingesteld en houdt van maken van foto’s, (eenvoudige) filmpjes en infographics
 • Je hebt ervaring met marketingtools als Google Tag Manager, Google Analytics, Google Adwords, e-mailmarketingsoftware en Coosto/Hootsuite.

Wat bieden wij?

 • Een enthousiast en zelfsturend team waarin samenwerken belangrijk is
 • Een informele werksfeer in een bosrijke werkomgeving
 • Veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • De kans om een relevant netwerk op te bouwen
 • De mogelijkheid om elke maandag te sporten met collega’s
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, onder andere om succesvol mee thuis te kunnen werken.

De organisatie

Thuiswinkel.org is hét inspirerende digital commerce-netwerk dat (web)winkels die producten en/of diensten verkopen, ondernemers en hun medewerkers helpt succesvoller te zijn. We bieden relevante en praktische oplossingen door belangenbehartiging, de keurmerken Thuiswinkel Waarborg, Thuiswinkel Zakelijk en Shopping Secure, onderzoek via ShoppingTomorrow en educatie via Thuiswinkel e-Academy.

In onze steeds lerende en zelfsturende organisatie wordt in gelijkwaardige, multidisciplinaire (project)teams gewerkt volgens onze cultuurwaarden: toekomstgericht, lef, energiek, deskundig, flexibel en kantgericht. Dit vertaalt zich in de diensten die we aanbieden voor onze leden, zoals e-Academy, Bewust Bezorgd, Thuiswinkel Reviews en ShoppingTomorrow. De gedeelde cultuurwaarden zorgen er ook voor dat er sprake is van een enthousiast en gedreven team waarbij veel ruimte is voor eigen creativiteit en initiatief.

Praktische informatie

Startdatum: zo snel mogelijk

Aantal uur: 32-40 uur

Soort dienstverband: tijdelijk met zicht op een vast dienstverband

Standplaats: Ede

Referenties

Om zeker te weten dat we een goede match zijn, bestaat de mogelijkheid dat we referenties natrekken. Vanzelfsprekend vragen we jouw toestemming hiervoor. Ook kan het voorkomen dat we jouw social media-accounts bekijken.


Enthousiast geworden?

Stuur dan een e-mail met jouw cv en motivatie naar werken@thuiswinkel.org.

Heb je vragen? Neem contact op via 0318-648 575. Je kunt vragen naar Milou Swens.

Let op: e-mails zonder motivatie worden niet in behandeling genomen.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.