11 april 2012

Gratis webwinkel voor MKB

Dit is een gearchiveerd bericht. Hierdoor kan het zijn dat onderstaand bericht niet volledig toegankelijk is. Wanneer je vragen hebt over de inhoud, neem contact met ons op via marketing@thuiswinkel.org. Google, PostNL, ING Nederland en MKB-Nederland bundelen hun krachten in het project ‘Nederland Verdient Online’. Met dit initiatief willen de partijen dit jaar tienduizenden kleine en middelgrote bedrijven in Nederland helpen het internet beter in te zetten om hun onderneming te laten groeien. Volgens Thuiswinkel.org kan dit initiatief bijdragen aan de groei van e-commerce in Nederland en uiteindelijk de groei van de economie.

Gratis webwinkel
In een landelijk programma, specifiek gericht op het midden- en kleinbedrijf, helpen de partners de ondernemer met het opzetten van een gratis website en gratis webwinkel. Daarnaast assisteren zij bij het inrichten van een online advertentiecampagne en adviseren zij over online betaalmogelijkheden en het verzenden van goederen die in de webwinkel zijn gekocht. Business partners mijnWinkel.nl, GooglePostNL en ING werken mee aan dit programma.
 
Volgens Thuiswinkel.org kan dit initiatief bijdragen aan de groei van e-commerce in Nederland en uiteindelijk de groei van de economie. Steeds meer (kleine) ondernemingen, ook in de winkelstraat, vragen zich afvragen hoe het internet een extra stimulans voor omzetgroei kan zijn. Het hebben van ook een webwinkel of online bestelkanaal is dan een logische gedachte, volgens de belangenorganisatie voor webwinkels. Het is dan ook goed dat het initiatief oplossingen biedt voor marketing en levering.

Groei, maar ook valkuilen
Thuiswinkel.org wijst erop dat met het starten van een webwinkel de nodige valkuilen komen kijken; iDEAL als betaalmethode is niet voldoende en algemene voorwaarden moeten op orde zijn. Daarbij is er immers een zee aan wettelijke (informatie)verplichtingen richting consumenten. Het Thuiswinkel Waarborg is een goed hulpmiddel voor: 1. het naleven van de wet en 2. het voorkomen van bijkomende kosten. Het Thuiswinkel Waarborg-logo dat verkregen wordt, draagt bij aan extra groei van omzet.

De reden van dit initiatief is het besef dat het Nederlandse MKB in vergelijking met andere landen kansen wel ziet, maar nog onvoldoende benut waar het gaat om het gebruik van het internet. De meeste MKB’ers (80 procent) hebben wel een website, maar weten niet hoe ze deze verder kunnen uitbouwen met bijvoorbeeld een webshop. Hierdoor laat men kansen liggen.

Kijk voor meer informatie op www.nederlandverdientonline.nl