15 februari 2011

Verslag themamiddag ‘Fraude voorkomen’

Dit is een gearchiveerd bericht. Hierdoor kan het zijn dat onderstaand bericht niet volledig toegankelijk is. Wanneer je vragen hebt over de inhoud, neem contact met ons op via marketing@thuiswinkel.org. Onder een donkere wolkenhemel en in de stromende regen zijn op 10 februari tientallen leden van Thuiswinkel.org naar de Markies in Woerden gereden om meer te leren over online fraude.

Na de intro van Joos Lambrechtsen vertelde Wim van Doorn (International Card Services) de deelnemers over 3D Secure, de PIN-code voor credit card transacties via internet die per 2010 ingevoerd is door de credit card uitgevers. Dit verhoogt de veiligheid en zekerheid – helemaal voor de webwinkelier- , maar een bezwaar is dat de consument meer handelingen en clicks moet doen om een transactie af te ronden.
Anderzijds biedt zo’n de transactie meer zekerheid voor de web shop: deze kan niet meer de claim krijgen ‘ik was het niet dus ik wil mijn geld terug’ – de consument heeft zich immers moeten identificeren. Vóór de invoering van 3D Secure kreeg de webshop in deze gevallen altijd de aansprakelijkheid plus de bijbehorende boete van zijn bank voor zijn rekening.

Overigens verloopt nog maar 39% van de Nederlandse credit card transacties met 3D Secure. Meerdere webshops in Nederland werken met buitenlandse banken (acquirers, de financiële instelling via welke de webshop zijn geld ontvangt) en die stellen lang niet altijd 3D verplicht waar de Nederlandse acquirers dat wél doen. Weer een uitdaging voor ‘Europa’ en de Digitale Agenda van Neelie Kroes!

Eric van den Heuvel van EMS Card ging door op dit thema. Want als je nu al webshop credit cards met 3D Secure biedt, hoef je dan verder geen controles meer uit te voeren als webshop? Wel zo gemakkelijk. Zo simpel is het niet, want de houder van de credit card moet wel de kaart geactiveerd hebben voor 3D Secure. Ook buiten Europa uitgegeven kaarten zijn (nog) niet 3D Secure. Conclusie: ken je klant! Neem contact op bij twijfel, vraag een vast telefoonnummer, en stel de security filters en –modules goed in.

TNT’s Ab Verkaijk is directeur Veiligheid bij TNT Post Pakketservice. Hij vertelde over alle mogelijke vormen fraude van in het vervoers- en aflevertraject. Daar kan nog wel eens iets misgaan. Zijn de mensen niet thuis, wat doen we dan? Of TV’s die besteld worden en moeten worden afgeleverd in een kraakpand. Verkaijk benadrukt dat voor preventie en het tijdig signaleren van dergelijke gevallen samenwerking zo belangrijk is: tussen webshops, financiële dienstverleners, overheid en justitie en brancheverenigingen zoals Thuiswinkel.org. En ook hier geldt weer ‘ken je klant’!

En toen was er Tim Kluitmans van GovCert. Dat staat voor computer governance & expert team en werkt wereldwijd. Zij bieden adviezen en abonneren op de nieuwsbrief is mogelijk via www.waarschuwingsdienst.nl. Kluitmans legde uit wat hackers doen. Zij zoeken lekken in codes en programma’s, want die zijn gemaakt door mensen. En die maken fouten. Exploits, malware, Trojan horses, botnets, alles passeerde. Een uitstekend overzicht om te begrijpen wat hacking nu eigenlijk is. Daarna volgde een goede demo.

De deelnemers zijn na deze middag een heel stuk wijzer geworden. Het benoemen van vormen van fraude en wat je daaraan kunt doen als online ondernemer geeft helderheid en inzicht. En buiten klaart de hemel op.

De volgende Themamiddag is op 11 mei. U kunt zich hiervoor inschrijven.