Zo zorg je bij piekdrukte voor tevreden klanten

Blog van Business Partner Work2B - Klantcontact Professionals

work2b

Verkoopsucces wil iedereen. Maar succes kan je laten struikelen; meer traffic = meer klantvragen en iedereen wil natuurlijk op tijd het pakketje onder de boom. Verkoop je meer, dan is het aantal klantissues vaak hoger dan waarop jouw organisatie is ingericht. De oplossing lijkt simpel; je vraagt gewoon iets meer van je medewerkers. Maar wat laat je ze doen; inpakken, bezorgen, inkopen óf zet je ze even achter een telefoon om klantvragen te beantwoorden. Dat laatste is bij lange na niet ieders hobby. Al dat gezeik van klanten. Ze kunnen toch zien wanneer hun pakketje komt en begrijpen toch wel dat je het druk hebt?! Feitelijk ‘ja’, qua resultaat ‘nee’.

Klantenservice is topsport!

Wat je in huis moet hebben om op topniveau klantenservice te bieden lijkt simpel, maar is het niet. Een opsomming:

  • je moet deskundig zijn
  • jouw organisatie kennen
  • commercieel gevoel hebben
  • begripvol zijn
  • doortastend zijn
  • ruggengraat hebben om nee te kunnen zeggen
  • veerkracht hebben om die nare klant te woord te staan,
  • en vooral; uithoudingsvermogen.

Jouw medewerker heeft niet altijd de gedrevenheid die jij als ondernemer wel hebt. Jij pakt het volgende telefoontje wel op, gaat nog even achter die credit-factuur aan of zorgt dat de bezorger wel nóg een keer aanbelt. Dus wat heb je nodig? Goede klantenservicemedewerkers! Daarom een paar tips:

1. Sta op tijd klaar voor je klant

Het is een kwestie van analyseren en scherp zijn om te weten wanneer klantvragen gaan binnenkomen. Ruim daarvóór moet je in actie komen om de stroom aan te kunnen.

2. Huur tijdelijke krachten in voor klantenservice.

Wanneer je professionele medewerkers inhuurt, hoef je ze weinig uit te leggen en kunnen ze vrijwel direct aan de slag. Vaak kunnen medewerkers met goede ideeën en frisse, nieuwe energie het verschil maken.

3. Besteed klantenservice uit aan een contact center

Eén van de oplossingen kan zijn door het uit te besteden. Het voordeel is dat je jouw probleem neerlegt bij een partij die daarin is gespecialiseerd. Een kennismakingsgesprek levert meestal gelijk inzicht en dus kostenbesparing op.
Eén van de bedrijven in ons partnerportfolio is Het Customer Care Center, waar Victor Herfs directeur/eigenaar is. Met ruim 150 collega’s verzorgen ze voor (e-commerce)bedrijven het klantcontact. Met telefoon, mail, chat, SMS en social media, slimme aansturing en gedreven medewerkers is het eindresultaat optimaal. "Wij combineren stromen zoals een vervoerder dat doet. Dit is ons vak," zegt Victor trots. Die trots komt voort uit jarenlange ervaring en de successen die ze behaalden voor hun opdrachtgevers.

Als er een plek is die vreselijk wordt onderschat, is het de klantenservice. Vaak wordt die toevallig bemenst door medewerkers die het niet per se willen. Om professionele uitstraling én tevreden klanten te houden, is de keuze voor professionele klantenservicemedewerkers doorslaggevend. Klantenservice is TOPsport en partners maken daarin het flexibele verschil. Iets voor 2021? Iets voor nú!
Fijne kerstdagen en een succesvol nieuwjaar gewenst!

Nieuwe business partner Work2B

Work2B is in 2019 opgericht om klantcontact medewerkers professioneel te werven en de optimale match te maken tussen de organisatie en de medewerker. Alle medewerkers van Work2B komen uit de klantcontactbranche, zodat ze de taal spreken en uw klantcontact uitdaging perfect begrijpen. In 1,5 jaar heeft Work2B een actieve database opgebouwd van ruim 12.000 ingeschreven kandidaten en heeft bijna 700 mensen in heel Nederland aan een klantcontactbaan geholpen.