11 december 2020

Bestelt jouw klant ook op tijd voor kerst?

Bestelt jouw klant ook op tijd voor kerst?

In de aanloop naar Sinterklaas en Kerstmis deelden tientallen webwinkels de campagne ‘Wees voorbereid – Bestel op tijd’ om consumenten aan te sporen om hun cadeaus voor de grootste piek in huis te halen. Doe jij ook mee richting de kerstpiek?

De ‘Bestel op tijd’-campagne was van half oktober tot 24 november te horen op de radio en te zien bij verschillende online streamingdiensten, zoals NPO Start. Daarnaast plaatsten vele webwinkels het ‘Bestel op tijd’-vignet op de homepage, in nieuwsbrieven of op hun sociale media. Dit heeft er mede voor gezorgd dat veel consumenten eerder zijn gaan bestellen.

Uit onderzoek van Ruigrok NetPanel in opdracht van Thuiswinkel.org blijkt dat een derde van de mensen die de campagne heeft gezien, ook daadwerkelijk eerder heeft besteld voor de feestdagen.

Ondanks de extra spreiding is de druk op de logistieke keten dit jaar nog steeds ongekend hoog. Zo worden consumenten vanwege corona opgeroepen om tijdens de piekperiode de fysieke winkels te mijden. Dus ook richting de kerst doen wij er als sector – webwinkels en vervoerders – weer alles aan om alle pakketten op tijd te bezorgen bij de consument.

Deel het vignet voor de kerstdagen

Webshops kunnen het vignet uit de campagne nog steeds delen. Download hiervoor onze toolkit via onderstaande button. Bekijk daarnaast onze pagina thuiswinkel.org/feestdagen voor meer informatie en relevante tips. Op deze manier herinneren we consumenten eraan om op tijd te bestellen, zodat we met zijn allen de feestdagendrukte wat kunnen spreiden.

Download hier de toolkit