3 december 2020

Verruim je herroepingstermijn om logistieke druk te verlagen

Pakketje inpakken

PostNL riep deze week consumenten op om retourpakketjes thuis te houden en pas later te retourneren aan webwinkels. Thuiswinkel.org staat achter de oproep, maar wil niet dat consumenten in de problemen komen door het te laat terugsturen van hun retouren. Daarom vragen we webwinkels coulant te zijn in het herroepingsrecht en de herroepingstermijn te verlengen naar dertig dagen.

Het is niet de eerste keer dat we zo’n oproep hebben gedaan. Deze oproep deden we ook aan het begin van de coronacrisis, eind maart. Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org: “Als er veel producten online besteld worden, worden er ongetwijfeld ook producten geretourneerd. Het is inmiddels al bijna veertien dagen geleden dat de Black Week begon. Mensen die toen producten hebben gekocht, moeten ongeveer nu kenbaar maken aan de webwinkels dat ze iets retour willen sturen. Het advies van Thuiswinkel.org is: geef jezelf als webwinkels, de consument en de vervoerder rust en tijd door ze veertien dagen langer te geven, want ook het daadwerkelijk terugsturen van het pakket wordt hiermee uitgesteld.”

Concreet betekent dit dat consumenten minimaal dertig dagen de tijd hebben om hun retour kenbaar te maken aan de webwinkel en daarna nog eens veertien dagen om het pakket daadwerkelijk retour te sturen. Daardoor wordt de druk op de vervoerders, afhaal- en winkelpunten de komende dagen en weken verlaagd en kunnen vervoerders zich beter richten op het afleveren  van de producten die nu gekocht worden. “Het is uiteraard aan individuele webwinkels om het advies van het verlengen van de herroepingstermijn over te nemen”, besluit Wijnand Jongen.

Tips voor webwinkels

  • Verleng je herroepingstermijn naar minstens dertig dagen, zodat klanten kunnen wachten met hun bestelling retoursturen.
  • Geef duidelijke instructies wanneer je klant zijn product moet terugsturen.
  • Informeer klanten waar ze hun pakketje kunnen inleveren.
  • Webshops mogen wachten met terugbetalen van de retourzending totdat ze de retour terug ontvangen hebben.

Deel je ervaringen

Leden die hun ervaringen met de vervoerders in het algemeen en met PostNL in het bijzonder willen delen, kunnen dit doen door een mail te sturen naar