3 december 2020

Doe je updates en bescherm je slimme apparaten beter

Updates

Je hebt je slimme apparaten beveiligd om te voorkomen dat criminelen niet meer digitaal bij je inbreken. Lekker bezig. Toch kun je meer doen om je apparaten en daarmee jezelf beter te beschermen. Hieronder geven wij je 4 tips:

  1. Schakel, als dat kan, automatische updates in. Als je automatische updates inschakelt, heb je geen omkijken meer naar de software-updates op je slimme apparaten. Ze worden geüpdatet als je ze even niet gebruikt.
  2. Kan dat niet? Zet een periodieke herinnering in je smartphone om jezelf aan het updaten van je slimme apparaten te herinneren.
  3. Verander het standaardwachtwoord van je apparaat in een nieuw, sterk wachtwoord dat je alleen voor dit apparaat gebruikt. Waar een sterk wachtwoord aan moet voldoen, lees je op www.veiliginternetten.nl/wachtwoorden/.
  4. Stel jezelf de vraag of het echt nodig is om je apparaat te verbinden met het internet. Als je niet alle slimme functies gebruikt, kan het misschien ook wel zonder.
  5. Update regelmatig de router waarmee je het apparaat met het internet verbindt.

Slim apparaat kopen? Check eerst dit!

Bij de aanschaf van een slim apparaat kun je al rekening houden met de veiligheid. Controleer bijvoorbeeld of je bij de fabrikant of leverancier terecht kunt voor vragen, of je het apparaat makkelijk (automatisch) kunt updaten en hoe lang het apparaat nog wordt ondersteund met software-updates. Welk apparaat je ook in huis haalt, weet dat je deze moet aansluiten op je WiFi-netwerk. Dus wees slim, en check de veiligheid van het slimme apparaat voor je het koopt.

Meer weten?

Ga naar www.doejeupdates.nl.