Ondanks COVID-19 verwachten Nederlanders meer uit te gaan geven tijdens Black Friday 2020

black friday sale

De uitgaven tijdens Black Friday 2020 lijken hoger te gaan zijn dan vorig jaar. 39% procent van de Nederlandse consumenten verwacht dit jaar meer geld uit te geven tijdens Black Friday 2020. Hierbij geeft zelfs 34% van de ondervraagden aan €400,- of meer uit te willen geven ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt dit onderzoek dat Thuiswinkel.org-business partner BlackFridayNederland.nl heeft uitgevoerd.

COVID-19 lijkt geen negatieve impact te hebben op de aankopen tijdens Black Friday. Met 48,1% geeft bijna de helft van de respondenten aan betere deals te verwachten, terwijl 28,1% ook aangeeft meer te kunnen besteden tijdens Black Friday 2020. “Opvallende cijfers wel”, vertelt Pablo Druijts, eigenaar van BlackFridayNederland.nl. “Bij onze oosterburen wordt juist gewaarschuwd dat de omzet van Black Friday door corona erg kan tegenvallen dit jaar. In Nederland lijkt het er echter op dat, ondanks dat het een bijzonder uitdagend jaar is geweest, consumenten bereid zijn meer geld uit te geven tijdens Black Friday.”

Er worden betere deals verwacht

De consumenten die aangeven dat ze meer gaan besteden, hebben de verwachting dat er dit jaar betere deals zijn. Ze gaan er namelijk van uit dat veel winkels hun resultaten van het afgelopen jaar willen ‘goedmaken’. Nu rest de vraag of de Nederlandse consumenten daadwerkelijk meer geld uit gaan geven dit jaar, wanneer blijkt dat de deals niet zo goed zijn als gehoopt. De scherpte van de deals en de hoogte van de kortingen zijn dus essentieel in het succes van Black Friday 2020.  

Een groter budget door COVID-19

Met 28,1% geeft meer dan een kwart van de respondenten aan meer te kunnen besteden tijdens Black Friday 2020. De oorzaak hiervan is voornamelijk dat ze door corona minder geld hebben uitgegeven dit jaar. Zo zijn veel mensen niet op vakantie geweest en is er minder uitgegeven aan vrijetijdsartikelen.

Tips voor een succesvolle Black Friday-campagne

Met deze verwachtingen is het natuurlijk aantrekkelijk om als bedrijf ook mee te doen met het Black Friday-concept. Daarom geven we hier wat belangrijke tips voor een succesvolle Black Friday-campagne:

  • Zorg voor aantrekkelijke acties om te voldoen aan de hoge verwachtingen van de consumenten.
  • Probeer deals aan te bieden binnen meerdere productcategorieën om meer mensen aan te spreken.
  • Spreid je aanbiedingen zoveel mogelijk over de week vóór Black Friday en communiceer hier duidelijk over. Zo weet je klant waar hij aan toe is en kun je de druk op de logistieke keten wat verlichten.
  • Zorg voor een speciale Black Friday-landingspagina en zet deze tijdig live.
  • Creëer onderscheidende Black Friday-visuals en gebruik deze zowel online als in de winkel.
  • Splits je campagnes op in meerdere acties om je aanbiedingen interessant te houden.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de campagne 'Wees voorbereid - Bestel op tijd' en wat je als webwinkelier kunt doen om de feestdagendrukte in goede banen te leiden?

Ga naar de informatiepagina van de feestdagencampagne