CoronaMelder: Alle kleine beetjes helpen

coronamelder foto in hand

We gaan een tweede golf in. De maatregelen van de zomer hebben niet het beoogde effect gehad. We gaan dus weer in een gedeeltelijke lockdown. Dit heeft vergaande consequenties voor onszelf, onze bedrijven en de economie. Een langere lockdown en een eventuele derde golf moeten we zien te voorkomen. Alle beetjes helpen bij het bestrijden van het virus. En één van die hulpmiddeltjes is de Coronamelder. 

Na wat vertraging is hij er dan echt. De Coronamelder-app van de Rijksoverheid. Via deze app kun jij bijdragen aan het bestrijden van het virus. Ik ben me altijd erg bewust van (het gebrek aan) privacy bij het gebruik van internet, apparaten en apps. Ik was dus eerst ook sceptisch over het nut, maar vooral de privacy-aspecten van een dergelijke app. Maar nu niet meer. Er is bijna geen app met zo weinig toestemming op je hele telefoon te vinden. Grote privacy-experts hebben meegekeken bij de ontwikkeling van de app. Het zit dus echt goed met je data!

Voorkomt het corona? Nee. Geen enkel middel op zich voorkomt een nieuwe golf. Maar tussen de vele maatregelen moeten we met elkaar stukjes van de dijk opstapelen. Als mondkapjes 5% schelen, is dat weer 5% minder IC-bezetting. Helpt deze app 5%? Dan hebben we weer 5% minder ziekmeldingen op het werk. Dus download deze app. Raad het je medewerkers en collega's aan. Misschien willen je klanten zelfs zien dat hun favoriete winkel ook op deze manier bijdraagt aan het voorkomen van nog meer ellende.

Download de folder 

Wil je meer weten over de Coronamelder?

Alle veelgestelde vragen en video's over de app vind je op de website van Coronamelder. 

Download in de App Store Download via Google Play