Lancering Hall of Fame voor Hosters

hand op toetsenbord en e-mailicoontjes

Thuiswinkel.org is initiator en deelnemer aan de Veilige E-mail Coalitie (VEC) die het gebruik van veilige e-mail- en internetstandaarden via de tool Internet.nl stimuleert. Omdat leden meestal gebruikmaken van hosters en dienstverleners, gaat er gerichte aandacht uit naar deze partijen en worden eventuele problemen bij de bron aangepakt. Internet.nl heeft nu een Hall of Fame voor Hosters, waar klanten kunnen zien welke hoster up-to-date is qua toepassing van moderne internet- en e-mailstandaarden.

Vermelding

De hoster komt voor een vermelding in de Hall of Fame voor Hosters in aanmerking als hij 100% scoort op Internet.nl, én als hij deze perfecte score ook kan leveren aan klanten. Een vermelding vindt overigens alleen plaats op verzoek van de hoster. Toetreders tot de Hall of Fame voor Hosters krijgen een naamsvermelding op Internet.nl en een feestelijk pakket, en mogen de Internet.nl Compliant-badge gebruiken in hun eigen communicatie-uitingen.

Campagne E-mail Veilig

Een belangrijk communicatiemiddel als e-mail is in veel gevallen niet veilig, omdat in de praktijk niet alle veilige standaarden worden gebruikt. Hierdoor kunnen e-mails worden onderschept of gemanipuleerd of kan er zelfs e-mail vanuit je eigen naam (domein) worden verstuurd. Dit laatste wordt vaak gebruikt bij phishing-aanvallen, met alle gevolgen van dien.

In de zomer is de campagne 'E-mail Veilig' gestart om bedrijven en hosters te stimuleren om veilige e-mailstandaarden toe te passen. De campagne is een initiatief van Platform Internetstandaarden in samenwerking met Bouwend Nederland, VNO-NCW, Thuiswinkel.org, MKB-Nederland, Cybersecurity Alliantie, Veilige Email Coalitie, DDMA, DHPA, ISPConnect en Vereniging van Registrars.

Controleer je eigen veiligheid

Check je eigen veiligheid op www.internet.nl en ga ermee aan de slag. Spreek hierbij je hoster aan om tot een perfecte score te komen. Voor aanvullende over dit of gerelateerde onderwerpen, kun je contact opnemen met Roland van Kortenhof (), manager operations bij Thuiswinkel.org.