Hoe voorkom je cyberincidenten?

Cybersecurity

Veiligheid en (het voorkomen van) fraude zijn de sleutelwoorden voor het vertrouwen in de e-commercebranche. Ze beheersen de hele online keten ‘identificeren-bestellen-betalen-(af)leveren’. Webwinkeliers moeten gepaste maatregelen nemen zodat consumenten veilig kunnen winkelen. Webshops mogen daarom geen kwetsbaarheden bevatten.

Steeds meer bedrijven krijgen te maken met cyberincidenten. Het is belangrijk dat bedrijven zich weren tegen deze dreigingen en maatregelen nemen om hun activiteit zo veilig mogelijk uit te voeren. Thuiswinkel.org neemt haar verantwoordelijkheid als het om veiligheid gaat en informeert haar leden via onder meer nieuwsbrieven over digitale veiligheid. Daarnaast biedt de belangenvereniging haar leden informatie en advies aan die zij kunnen gebruiken om digitaal weerbaarder te worden. Samen met het Digital Trust Center (DTC) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat willen we onze leden voorzien van praktische informatie en adviezen om de digitale veiligheid van onze leden te verhogen.

Meer weten?

Op onze website vind je vijf stappen waarmee je de basis van je digitale veiligheid op orde kunt krijgen. Ook vind je daar een basisscan cyberweerbaarheid, praktische tips en adviezen en antwoorden op veelgestelde vragen.

Ga naar www.thuiswinkel.org/cybersecurity