Brussels Talk: Wat betekent de P2b-verordening voor jou?

Webinar

Op 12 juli treedt de P2b-verordening in werking en deze Europese wet heeft de nodige impact op platformen en verkopers op platformen. Om haar leden die als verkoper actief zijn op platformen hier goed op voor te bereiden, organiseert Thuiswinkel.org op 10 juli de eerste Brussels Talk, een interactieve webinar waarin jurist Léon Mölenberg je helemaal bijpraat over de regels uit de P2b-verordening.

Er zijn twee redenen waarom Thuiswinkel.org Brussels Talk organiseert. Allereerst treedt de P2b-verordening op zondag 12 juli in werking. Hierin krijgen platformen onder andere de verplichting opgelegd om duidelijke voorwaarden te hanteren in hun relatie met verkopers en om transparant te zijn over bijvoorbeeld ranking, het uitsluiten en schorsen van verkopers of hun producten en de toegang tot data. Als belangenvereniging voor webwinkels en verkopers op platformen willen wij graag weten wat jij als verkoper daar tot op heden van hebt gemerkt.

Wat?

Gratis interactieve webinar over P2b-verordening.

Wanneer?

Vrijdag 10 juli, van 11.00 uur tot 12.00 uur.

Voor wie?

Alle Thuiswinkel.org-leden die als verkoper actief zij op een platform of die dit overwegen te gaan doen in de nabije toekomst.

Hoe?

De leden van Thuiswinkel.org worden hiervoor via e-mail uitgenodigd.

Daarnaast woedt er in Brussel een discussie over eventuele aansprakelijkheid van platformen voor onwettig handelen van verkopers van buiten de EU (onder meer op het gebied van productveiligheid, consumentenrechten, btw-afdracht en heffingen afvalverwerking en recycling). Om oneerlijke concurrentie door deze verkopers tegen te gaan is daarvoor een regeling in de Digital Services Act (DSA) aangekondigd. Voor onze lobby in Brussel (en Den Haag) horen wij graag wat jij daarvan vindt.

Interactieve webinar

Léon Mölenberg, jurist bij Thuiswinkel.org en de Europese koepelorganisatie Ecommerce Europe, praat je op vrijdag 10 juli om 11.00 uur helemaal bij over deze onderwerpen. Maar hij hoort dus ook graag wat jouw ervaringen, wensen en ideeën zijn rondom de volgende onderwerpen:

  • De ranking van je producten en diensten (Op welke plaats komt jouw product uit de zoekopdracht?) en de mogelijkheden om deze ranking te beïnvloeden.
  • Het gebruik van en de toegang tot de data die door de webshop zelf worden gegenereerd, die van andere shops op het platform zijn en die van het platform zelf zijn.
  • De aansprakelijkheid van platformen voor onveilige producten die door aanbieders van buiten de EU via platformen worden verkocht (directe verkoop).

Gratis voor leden

De leden van Thuiswinkel.org worden via e-mail uitgenodigd voor deze interactieve webinar over de P2b-verordening en de Digital Services Act? Heb je de uitnodiging gemist, stuur dan even een mail naar om je aan te melden. Deelnemers krijgen vóór aanvang van Brussels Talk een link toegestuurd waarmee zij toegang krijgen tot de webinar.

Meer informatie?

Wil je naast de webinar nog meer informatie over de regels uit de P2b-verordening? Neem dan contact op met Léon Mölenberg, jurist bij Thuiswinkel.org en de Europese koepelorganisatie Ecommerce Europe ().