Hier letten consumenten op bij de keuze voor een webwinkel

keuzes maken

De belangrijkste aspecten die consumenten meenemen in de keuze voor een bepaalde webwinkel, zijn de verschillende betaalmethoden (58%), de naamsbekendheid van de webwinkel (51%) en de mogelijkheid tot gratis retourneren (48%). Slechts 4% van de online kopende Nederlanders controleert de betrouwbaarheid van een webwinkel niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat Motivaction begin dit jaar in opdracht van Thuiswinkel.org heeft uitgevoerd.

De aanwezigheid van (onafhankelijke) keurmerken wordt door ruim een op de vier consumenten als aspect genoemd. Wanneer gevraagd wordt hoe consumenten tegenover keurmerken staan, geeft 39% van ondervraagden aan alleen maar te kopen bij webwinkels met een keurmerk en 30% er vooral naar te kijken bij grote bedragen.

Thuiswinkel Waarborg meest bekende webwinkelkeurmerk onder consumenten

Hetzelfde onderzoek laat zien dat Thuiswinkel Waarborg het bekendste en betrouwbaarste webwinkelkeurmerk is onder consumenten. Zo kent 76% van de consumenten het online keurmerk, tegenover een gemiddelde van 42% bij de andere onderzochte keurmerken. Verder vindt 78% van de consumenten die bekend zijn met het betreffende keurmerk het Thuiswinkel Waarborg betrouwbaar, terwijl dat bij de andere onderzochte keurmerken gemiddeld 55% is.

91% van de online consumenten herkent het Thuiswinkel Waarborg-logo en 64% daarvan vindt een webwinkel betrouwbaarder als deze dit logo voert. Verder blijkt dat een op de vijf online consumenten het ontbreken van het logo een reden vindt om niet via die website te kopen en dat 53% daarvan eerder geneigd is iets te kopen als de webwinkel het Thuiswinkel Waarborg-logo voert.

Wil jij meer vertrouwen uitstralen?

Lid zijn van Thuiswinkel.org heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg-logo op je webshop.
  • Vertrouwen van consumenten door Thuiswinkel Waarborg Reviews.
  • Gratis hulp en ondersteuning op juridisch gebied (tools, tips en vraagbaak).
  • Wij komen op voor jouw belangen in Den Haag en Brussel.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid