Gratis webinar over nieuwe btw-regels voor e-commercesector

Ecommerce Europe

Vorige maand werd bekend dat de nieuwe btw-regels voor de e-commercesector vanwege de corona-uitbraak waarschijnlijk worden uitgesteld tot 1 juli 2021. Thuiswinkel.org en Ecommerce Europe hebben begrip voor het uitstel, maar vinden dit wel jammer. De nieuwe regels zijn namelijk belangrijk voor een eerlijker online speelveld en daarom organiseert Ecommerce Europe een gratis webinar over dit onderwerp.

Met de nieuwe btw-regels voor de e-commercesector worden de fiscale regels rechtgetrokken voor alle webwinkeliers, dus ook voor degenen buiten de EU. Op dit moment geldt er onder andere nog een btw-vrijstelling voor de invoer van kleine leveringen (met een waarde van minder dan € 22,-) van buiten de EU, waar bijvoorbeeld Chinese handelaren van profiteren. Dit strookt niet met de Digital Single Market-strategie die de Europese Commissie nastreeft en daarom grijpt zij dus in.

Goede voorbereiding

Oorspronkelijk zouden de nieuwe regels op 1 januari 2020 in werking treden, maar onder meer vanwege de uitbraak van het coronavirus stelt de Europese Commissie voor om de inwerkingtreding met een half jaar uit te stellen. Hierdoor hebben bedrijven ook langer de tijd om ervoor te zorgen dat zij aan de nieuwe wetgeving voldoen en om daarbij te helpen, organiseert Ecommerce Europe, de Europese belangenvereniging voor webwinkels en waar Thuiswinkel.org lid van is, een gratis webinar op 11 juni 2020, van 10.30 uur tot 12.00 uur.

Tijdens deze webinar zullen verschillende prominenten uit dit vakgebied een presentatie geven over verschillende aspecten van de nieuwe btw-regels voor de e-commercesector. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

  • 10.30 uur - 10.35 uur: Welkomstwoord door moderator – Luca Cassetti (Ecommerce Europe)
  • 10.35 uur - 10.50 uur: Introduction on the key elements of the VAT E-commerce Package – door Alan Rhode (Taxmen.eu)
  • 10.50 uur - 11.05 uur: Current status of the implementation of the VAT E-commerce Package – door Ludwig de Winter (Deputy Head of Unit C.1, DG TAXUD)
  • 11.05 uur - 11.20 uur: Reflection on key issues for e-merchants – door Walter Trezek (Ecommerce Europe)
  • 11.20 uur - 11.30 uur: Reflection on key issues for marketplaces – door Sophie Claessens (Amazon Europe)
  • 11.30 uur - 11.55 uur: Paneldiscussie met de sprekers, met Ecommerce Europe als moderator
  • 11.55 - 12.00 uur: Afsluiting

Meld je aan

Wil je deze webinar van Ecommerce Europe op 11 juni, van 10.30 uur tot 12.00 uur, bijwonen? Klik op deze link om de webinar gratis bij te wonen.

Meer informatie?

Wil je naast de webinar nog meer informatie over de nieuwe btw-regels voor de e-commercesector? Neem dan contact op met Léon Mölenberg, senior beleidsmedewerker bij Thuiswinkel.org en Ecommerce Europe ().