Blinkink.eu: "Het is niet moeilijk om je ruimte toegankelijk te maken"

voet op blindengeleidentegels

Toegankelijkheid wordt een steeds belangrijker onderwerp. Tamar Grahmbeek is eigenaar van Blinkink.eu, de eerste webhop die doe-het-zelf geleidevoorzieningen verkoopt. Blinkink.eu is onlangs Thuiswinkel Zakelijk-lid geworden. In dit interview vertelt ze hoe makkelijk het is om je openbare ruimte toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking en hoe noodzakelijk dat is in de anderhalvemetersamenleving.

Waarom ben je deze webshop gestart?

“Ik ben al ruim 22 jaar eigenaar van TG Lining, marktleider in geleidevoorzieningen in het openbaar vervoer, de openbare ruimte en openbare gebouwen. Ik zag dat toegankelijkheid een steeds belangrijker onderwerp werd en wilde het voor onder andere het mkb, maar ook voor zorginstellingen en musea laagdrempeliger maken om hun ruimte toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Als je de richtlijnen kent, is het helemaal niet moeilijk en ingewikkeld om je ruimte toegankelijk te maken. Zeker niet met de zelfklevende geleidelijnen en noppen die we ontwikkeld hebben! Die zijn heel makkelijk te leggen met de bijgeleverde sjablonen.” 

Waar ben je trots op?

“Nog nergens anders ter wereld bestaat er een soortgelijke webshop en ik ben ontzettend trots op de innovatiekracht van mijn team.” 

Welke trends zie je binnen de e-commercemarkt?

“Ik ben redelijk nieuw in de webshopwereld, maar wat ik wel zie is dat de livechat heel veel ingezet wordt. Zelf hebben we die optie nog niet, omdat ons team daar nu nog te klein voor is.” 

Welk toekomstplannen hebben jullie nog?

Op dit moment zijn we, ­in het kader van de anderhalvemetermaatschappij, onder andere samen met Visio bezig met het ontwikkelen van zogenaamde tactiele zonemarkeringen. Die moeten ervoor zorgen dat ook blinden en slechtzienden kunnen voelen dat er, bijvoorbeeld in winkels, vloermarkeringen zijn aangebracht. Ducttape, dat nu veel wordt gebruikt, is namelijk niet te voelen met een taststok of met je voeten. Ik hoop de markeringen heel snel in de webshop te kunnen verkopen, want ik denk dat er veel behoefte aan is. 

Waarom ben je lid geworden van Thuiswinkel Zakelijk?

“Omdat ik het belangrijk vind dat mijn klanten op alle vlakken veilig online bij Blinkink.eu kunnen kopen!” 

Interesse in Thuiswinkel Zakelijk?

Verkoop jij ook online producten aan bedrijven? Dan kun je profiteren van de voordelen van Thuiswinkel.org en het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk! De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Bekendheid van Thuiswinkel is groot.
  • Betrouwbaarheid dankzij uitgebreide certificering.
  • Integriteit, dit keurmerk wordt uitgegeven zonder winstoogmerk.
  • Deskundigheid, onze toetsen worden uitgevoerd door externe en onafhankelijke bureaus.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid