Thuiswinkel.org blij dat er geen verbod op uitverkoop komt

Sale

Afgelopen maandag werd bekend dat het kabinet heeft besloten om niet in te gaan op de wens van sommige winkeliers voor een tijdelijk verbod op de uitverkoop tot 1 juli. Hoewel Thuiswinkel.org eerder webwinkels en merkfabrikanten opriep om tijdelijk geen uitverkoop te houden, is de belangenvereniging blij dat het niet tot een algemeen wettelijk verbod komt.

Thuiswinkel.org deed de oproep tot het uitstellen van de uitverkoop vanwege de extra pieken die het in de logistiek zou opleveren. Op het moment van deze oproep, eind maart, werd al gewaarschuwd dat de levertijden langer zouden kunnen zijn vanwege de drukte in de hele keten. Webwinkeliers, distributiecentra en vervoerder werden geconfronteerd met een verhoogde online vraag en het houden van een uitverkoop zou deze druk nog verder hebben kunnen opgevoerd.

Geen dwingende maatregel

Toen halverwege april bekend werd dat een aantal winkeliers een algemeen verbod vanuit de overheid wilden, liet Thuiswinkel.org meteen blijken hiervan geen voorstander te zijn. De belangenvereniging is dan ook verheugd dat het kabinet heeft besloten dat een dergelijk verbod er niet komt. “Een wettelijke maatregel die generiek geldt voor alle bedrijven mist nuance, waardoor zo’n maatregel het doel voorbijschiet. Daarmee zou je andere bedrijven zelfs weer meer in het nauw kunnen drijven”, vertelt Martijn Hos van Thuiswinkel.org. “Ik ben dan ook heel blij dat er geen wettelijk verbod komt en dat wij via onze lobbywerkzaamheden in Den Haag hebben kunnen helpen om tot dit inzicht te komen.”

Alles over het coronavirus en e-commerce  

Wij zijn benieuwd welke issues omtrent het coronavirus leven bij onze leden, zodat we deze mee kunnen nemen in onze gesprekken met Den Haag. Als belangenbehartiger voor de e-commercesector zijn wij daarom op zoek naar signalen die jij als een misstand ervaart. Denk daarbij aan leveranciers die het je lastiger maken, processen bij en beleid van de overheid of het ontbreken van handhaving. Je kunt contact met ons opnemen via 
Voor meer informatie over de impact van het coronavirus op de retailsector, verwijzen we je graag door naar onze overzichtspagina. 

Lees alles over het coronavirus en e-commerce