Hoe pakt de Europese Commissie coronafraude aan op online platformen?

Fraud alert op computerscherm

Vorig week werd al bekend dat de Europese Commissie maatregelen wil nemen om fraude rondom het coronavirus aan te pakken. Hiervoor kondigde zij een grote sweep aan op de grootste online platformen van Europa. De Europese Commissie heeft nu ook informatie gegeven over hoe deze sweep er precies uit komt te zien.

“Sinds de uitbraak van de COVID-19-pandemie is ook het aantal gevallen van frauduleus of oneerlijke handeling rondom het coronavirus gestegen”, vertelt Léon Mölenberg, jurist bij Thuiswinkel.org en betrokken bij de uitvoer van dit onderzoek. “Zo zijn er verschillende handelaren die zich via marktplaatsen schuldig maken aan nepaanbiedingen en andere oneerlijke handelspraktijken, zoals het onterecht claimen van medische eigenschappen en het hanteren van woekerprijzen. Via een grote sweep op deze marktplaatsen wil de Europese Commissie de illegale praktijken in kaart brengen, de betreffende handelaren stoppen en ervoor zorgen dat deze activiteiten in de toekomst worden voorkomen.”

Wat doet de sweep?

De sweep die de Europese Commissie laat uitvoeren, bestaat uit twee pijlers:

  • Een globale screening van online platformen, waarbij deze vooral worden gescand op de meest gebruikelijke vormen van consumentenscams. Deze screening levert onder andere inzicht in de effectiviteit van de maatregelen die de online platformen proactief hebben genomen.
  • Een diepgaande screening van bepaalde aanbiedingen en advertenties die gerelateerd zijn aan producten die vanwege de coronacrisis bijzonder in trek zijn.

De resultaten van deze onderzoeken zijn vertrouwelijk en zodra de onderzoeken zijn afgerond, worden alleen de geaggregeerde resultaten gepubliceerd.

Wat valt er onder de globale screening van platformen?

De Europese Commissie bepaalt welke online platformen worden gescreend. Op deze geselecteerde platformen analyseren zij:

  • welke corona-gerelateerde productcategorieën er worden aangeboden en of de aanbieders reclame maken voor deze producten;
  • ·of een eerste onderzoek naar de aanbiedingen/advertenties leidt tot een verdenking van frauduleus of oneerlijk handelen op het platform. Onder de praktijken die de Europese Commissie zal onderzoeken, vallen onder andere ongegronde claims over de genezende en voorkomende effecten van producten en het verkopen van populaire producten tegen woekerprijzen.

Wat valt er onder de diepgaande analyse?

De Europese Commissie onderzoekt hoe corona-gerelateerde producten online in de markt worden gezet door concrete aanbiedingen en advertenties te analyseren. Daarnaast wordt uitgebreid nagegaan of:

  • deze producten in de markt worden gezet met expliciete (of zelfs impliciete), ongegronde claims over hun effectieve werking tegen het coronavirus;
  • deze producten tegen een woekerprijs worden verkocht, met misleidende informatie over de marktomstandigheden (zoals “Laagste prijs in de markt” en “Het enige product dat corona-infecties kan genezen”);
  • deze producten op een dusdanige manier worden gepresenteerd dat consumenten druk voelen om ze aan te schaffen, bijvoorbeeld door te claimen dat er nog maar een paar beschikbaar zijn of snel uitverkocht raken;
  • er op het platform informatie beschikbaar is over de identiteit, het adres (en dan vooral of de aanbieder binnen of buiten de EU is gevestigd) en de contactgegevens van de handelaar die deze producten aanbiedt.

Via dit onderzoek wil de Europese Commissie ook inzicht krijgen in hoe duidelijk de gegeven informatie is over de kortingen, prijzen en leveringsvoorwaarden van corona-gerelateerde producten. De platformen waarop misstanden worden geconstateerd, worden aangewezen voor verder onderzoek.

Alles over het coronavirus en e-commerce  

Wij zijn benieuwd welke issues omtrent het coronavirus leven bij onze leden, zodat we deze mee kunnen nemen in onze gesprekken met Den Haag. Als belangenbehartiger voor de e-commercesector zijn wij daarom op zoek naar signalen die jij als een misstand ervaart. Denk daarbij aan leveranciers die het je lastiger maken, processen bij en beleid van de overheid of het ontbreken van handhaving. Je kunt contact met ons opnemen via 
Voor meer informatie over de impact van het coronavirus op de retailsector, verwijzen we je graag door naar onze overzichtspagina. 

Lees alles over het coronavirus en e-commerce